Havik Tijdens het trainen weggevlogen

Gepubliceerd op 18 november 2017 om 11:54

De vogel heeft geen telemetrie aan en heeft wel belletjes en zg. schoentjes

UPDATE 20-11-2017 SUPER GOED NIEUWS!!!! We kregen net een heel blije schoonvader aan de lijn: De vogel is terug!!! dankzij een tip van facebook (twee paardrijdende meiden , Michelle Koster, die de belletjes hadden gehoord) is hij in het goede gebied gaan zoeken (eerst zocht hij in de richting waarin de vogel gevlogen was) en heeft vanavond de vogel gevonden. Ik wil langs deze weg iedereen! heel hartelijk danken; voor het vele delen, de berichtjes, de telefoontjes en het mee opletten, het aanbieden van tips en het aanbieden van hulp. Mensen jullie zijn TOP!!!

HULP GEVRAAGD! Ik krijg net een telefoontje van mijn schoonvader die valkenier is in Merselo. Tijdens het trainen van zijn HAVIK (zie foto)

HavikTijdenshettrainenweggevlogen-1.jpg

is de vogel geschrokken van een langsrijdende tractor, losgekomen van de lijn en weggevlogen. De vogel heeft geen telemetrie aan en heeft wel belletjes en zg. schoentjes aan (zie foto)

foto van Chris van de Vlasakker.

met een naamplaatje.Omdat ze geschrokken is, is zij verder gevlogen dan gebruikelijk en waarschijnlijk verloren geraakt. Mijn schoonvader (84) heeft al heel veel door de omgeving gefietst om de vogel te zoeken, maar zonder resultaat. Ik doe bij deze een oproep aan iedereen die in de omgeving van Merselo/ Venray (NOORD LIMBURG) wandelt om mee uit te kijken en luisteren (de belletjes rinkelen) naar betreffende vogel.Belangrijk is dat het idd de vogel met belletjes en schoentjes(leertjes) betreft en niet een wilde vogel.Alvast erg bedankt en ik zou het fijn vinden als jullie dit bericht delen. Mijn schoonvader is erg gedupeerd en de vogel is erg belangrijk voor hem. Indien iemand de vogel ziet, graag zo spoedig mogelijk contact opnemen middels PB en NIET zelf de vogel proberen te pakken. Ze is erg schuw, maar komt heel goed naar mijn schoonvader.bron:tekst foto's Chris van de Vlasakker https://www.facebook.com/westsiberische.laika