Overvaller terecht die gewapende overval pleegde in Overloon tijdens zijn proefverlof

Gepubliceerd op 26 januari 2018 om 13:26

De man zat in Limburg een straf van 15 jaar uit na een veroordeling in 'de Hoensbroekse kofferbakmoord'. De man pleegde de gewapende overvallen in januari vorig jaar.

12 en 6 jaar gevangenisstraf tegen gewelddadige overvallers van onder andere een overval op vakantiepark Landal De Vers in overloon Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/232027_openbaar-ministerie-eist-12-en-6-jaar-gevangenisstraf-tegen-gewelddadige-overvallers

Op 20 januari 2017 gaat de 29-jairge verdachte opnieuw in de fout door een vakantiepark in Overloon te overvallen samen met een andere persoon. Hierbij dwingen de overvallers een medewerkster op haar knieën en onder bedreiging van een en wapen, moet zij de kluis open maken. Een andere medewerkster wordt een wapen in haar nek geduwd en een man die de receptie in komt lopen, wordt met een wapen in zijn gezicht geslagen. De buit is slechts 200 euro en een paar cadeaubonnen.

Enkelband

De officier van Justitie rekent het de 29-jarige verdachte ernstig aan dat hij opnieuw in de fout is gegaan: “Hij heeft het vertrouwen dat de maatschappij in hem heeft gesteld door hem met detentiefasering te laten beginnen beschaamd en hij heeft de kans die hem geboden is, laten schieten. Het is iemand die rücksichtslos te werk gaat, zonder over de gevolgen voor zijn slachtoffers na te denken. Bij drie overvallen heeft hij werknemers getraumatiseerd achtergelaten. Tegen zo iemand moet de maatschappij beschermd worden. Langdurig. lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/232027_openbaar-ministerie-eist-12-en-6-jaar-gevangenisstraf-tegen-gewelddadige-overvallers

Gewapende overval op recreatiepark Landal De Vers in Overloon

Overloon 20-01-2017 Twee mannen hebben vrijdagavond even voor 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op de receptie van vakantiepark De Vers in Overloon. Op dat moment waren drie medewerkers en tien gasten aanwezig. Een van de gasten, een man, raakte lichtgewond door een tik in het gezicht van een overvaller. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.De overvallers bevolen de tien gasten op de grond gaan liggen, maar een van de gasten deed dit volgens de overvallers niet snel genoeg. Hij kreeg hierop een tik in het gezicht.

Een politiehelikopter heeft een tijd boven het park met ruim 200 bungalows gehangen en gezocht naar de de daders. Een uur na de overval waren die nog niet gepakt. Er wordt momenteel technisch onderzoek in het park verricht.

Volgens de politie hadden de mannen mogelijk een vuurwapen, maar is er niet geschoten. Het is onduidelijk of de mannen iets buit hebben gemaakt.

Op het tijdstip van de overval was het nabijgelegen restaurant volop in gebruik. Gasten hebben volgens een medewerker van het restaurant niets van de overval gemerkt.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/198845_gewapende-overval-op-recreatiepark-landal-de-vers-in-overloon

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20163.jpg