Home » Nieuws » School Overloon denkt aan nieuwbouw buiten dorp

School Overloon denkt aan nieuwbouw buiten dorp

Gepubliceerd op 31 januari 2018 om 18:11

OVERLOON - Scholieren van de Josefschool in Overloon volgen over een paar jaar mogelijk de lessen op een heel andere plek dan nu. Vanuit het centrum verhuizen ze naar een nieuwe school die moet komen te staan aan de Raaijweg, bij sporthal De Raaijhal.

fotoalbertoverloon2-8-1.jpg

31-01-18, 08:59 

Het is een serieuze optie die momenteel wordt onderzocht.De huidige school aan de Theobaldusweg is op, zegt schooldirecteur Jochem Gerrits. De twee schoolgebouwen (de voormalige meisjes- en jongensschool) met  gymzaal werden er halverwege de jaren veertig neergezet. ,,Heel veel vaders, moeders en opa's en oma's hebben er op school gezeten. Het gebouw is dierbaar maar niet meer dienstbaar. Ik denk dat het niet meer voldoet."

En dan moet je wat anders.Volgens Gerrits is een aantal locaties in beeld.In feite komt het erop neer dat of verhuisd wordt naar de Raaijweg, buiten het dorp, of dat er nieuw gebouwd wordt op de huidige locatie. Maar de plek aan de Theobaldusweg is weer uitermate geschikt voor woningbouw, de beoogde locatie aan de Raaijweg niet. Kostentechnisch gezien zou de optie Raaijweg dan een betere zijn. 

De schooldirecteur zegt dat er oriënterende gesprekken worden gevoerd. Pas als die meer duidelijkheid geven, wordt het volgens hem tijd om onder meer ouders van de rond de driehonderd leerlingen en andere betrokkenen van de school in te seinen. Die duidelijkheid moet er wel nog dit schooljaar komen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/school-overloon-denkt-aan-nieuwbouw-buiten-dorp~ac1c02b8/ 


«   »