Home » Nieuws » Klassieker SSS'18 – Volharding zondag weer een feit

Klassieker SSS'18 – Volharding zondag weer een feit

Gepubliceerd op 31 januari 2018 om 19:14

OVERLOON – Het blijft een speciaal duel: SSS'18 – Volharding of andersom. Hét gesprek bij de dorpskapper of koffieautomaat op het werk. Het is een wedstrijd op zich die vaak meer dan 1000 toeschouwers trekt. Waar je bij sommige duels een kanon af kan schieten spreken we hier echt over ruim 1000 toeschouwers. Om half drie trappen de twee teams af op het dan bruisende sportpark De Raay. Scheidsrechter Robin Vereijken uit Laarbeek fluit om 14.30 uur voor het begin van deze clash.

Door Peter Kuijpers

Overloon is een dorp met vierduizend inwoners. In Vierlingsbeek, waar dus Volharding vandaan komt, wordt het inwonersaantal geschat op een kleine drieduizend. Het voetbal leeft in de twee dorpen. Overloon tevens bekend van het Oorlogsmuseum Overloon wat grenst aan Sportpark De Raay. Overloon een ons-kent-ons dorp waar we zomers onze fietsen tegen elkaar parkeren en met genoegen een ijsje pikken. Of wellicht op een van de gemoedelijke terrasjes aanschuiven. Koesterend in de zon en dan mijmerend dat Vincent van Gogh hier best eens zijn schildersezel ooit uitgeklapt heeft op dit idyllische pleintje. Ver van het voetbal verwijderd mee neuriënd met Het Dorp van Wim Sonneveld kan het geluk in vele gedaanten op je afkomen. Deze week is dat allemaal anders. Prins carnaval Stan der Huibuuke moet even in de parkeerstand, zondag komt Volharding naar Overloon en dat eist alle aandacht.

Prestatiecurve
SSS'18, op zich al knap dat de club zich handhaaft op dit niveau, kent een redelijk echter wat wisselvallig seizoen. Trainer Ruud Vermeer is de opvolger van Ales Jurcik die de club vier jaar onder zijn hoede had en inmiddels bij Wittenhorst de trainer is. Vorig seizoen degradeerden de twee kemphanen van zondag gebroederlijk samen uit de eerste klasse D weer terug naar de tweede klasse. Ook nu is de prestatiecurve van de twee  teams redelijk gelijk opgaand. Met zestien en zeventien punten is dat een te verwaarlozen verschil. Zondag kan er verschil gemaakt worden mits het duel niet in een gelijkspel eindigt. De seizoenopener werd in september 2017 met 0-2 gewonnen door SSS'18 op Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.

Randvoorwaarden
Trainer Ruud Vermeer heeft het best naar zijn zin bij SSS'18: "Het bevalt mij prima. De randvoorwaarden om lekker te trainen met een goed kunstgrasveld zijn fantastisch. We hebben een goede start gemaakt in het begin van het seizoen. Vervolgens in november en december een mindere fase gekend. Afgelopen zondag teleurstellend verloren helaas. In de beginfase van de wedstrijd een aantal goede kansen gehad om te scoren, maar dit helaas nagelaten. Door individuele fouten verdedigend te makkelijk twee doelpunten weggegeven.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/voetbal/131621/klassieker-sss-18-volharding-zondag-weer-een-feit?redir

Trainer Ruud Vermeer bij SSS'18' 

SSS18BSVLimburgia17-1-1.jpg


«   »