Home » Nieuws » Ontmoeting ‘De kracht van jouw wortels’

Ontmoeting ‘De kracht van jouw wortels’

Gepubliceerd op 1 februari 2018 om 18:30

Voor mensen die te maken hebben gehad met zelfdoding van een dierbare

Overloon - Op zondagmiddag 25 februari vindt in Overloon een ontmoeting plaats voor mensen die in hun leven te maken hebben gehad met zelfdoding van een dierbare.

Ritueel begeleider Dorien van Dijck: “…Ik zie mezelf nog staan ’s morgens tegen zeven uur, in de koude gang met de rode vloerbedekking. Mijn moeder heeft me wakker gemaakt, er is telefoon voor me. Het is mijn schoonzus. Ze verteld me wat ik diep in mijn hart al weet: hij is er niet meer. Deze keer is zijn poging zichzelf het leven te benemen wel gelukt. Het voelt stil en leeg. In de dagen die volgen zal ik zijn begrafenis regelen. In de maanden die volgen zal ik in Noord-Holland zijn huis opruimen, zijn nalatenschap regelen.  Zal ik terug in mijn geboortedorp rondlopen, mensen zullen me aanspreken. Ze zullen zeggen ‘Leuk ben je bij pap en mam op bezoek met de kleine.’ Ik zal er geen doekjes om winden wat me overkomen is. In de jaren die volgen zal ik langzaam opkrabbelen, gesteund door mijn geweldige ouders en zussen…” Nu bijna dertig jaar later heeft deze periode in mijn leven een plek gekregen. Ergens onderweg hoor ik  ‘Je kunt je verdriet inslikken, maar het verlaat je lichaam nooit.’ In de loop der jaren blijft deze zin me bij… neem ik deze zin ter harte. Leer ik de betekenis hiervan meer en meer kennen. De ervaring heeft me gevoed en gevormd voor het leven. In mijn opleiding tot ‘ritueel begeleider bij afscheid’ komt ook deze ervaring weer bovendrijven en besluit ik hiermee aan de slag te gaan.’

Op zondagmiddag 25 februari houdt zij een ontmoeting met als thema ‘De kracht van jouw wortels’. Voor mensen die in hun leven te maken hebben gehad met zelfdoding van een dierbare; je partner, ouder, kind, broer, zus je beste vriend(in)… Een ontmoeting met respect voor ieders eigenheid. Respect voor eigen gevoel. Met respect voor wat er is. We gaan niks openbreken. Niets moet. Maar wat er is mag er zijn. Met de hoop op herkenning, erkenning van hetgeen in jouw hart leeft.  Met ruimte voor ontmoeting met jezelf en met anderen die ergens in hun leven een vergelijkbaar verlies geleden hebben.

Waar: Ontmoetingspunt ’t Helder’        Hoe laat: van 14:15-17:30 uur      Wanneer: 25 februari 2018

Informatie/opgave: dorien.vandijck@hotmail.com       0478-642527/0630693894

Tegemoetkoming in de kosten: €7,50                  Groepsgrootte: 12 personen

Wilt u graag deelnemen en eerst uw verhaal delen dan kan dat in een persoonlijk gesprek. Wilt u graag aanvullende informatie over de inhoud van de middag? Bel of mail gerust.


«   »