Black Bulls sluit zich aan bij Rugbybond

Gepubliceerd op 2 februari 2018 om 19:09

OVERLOON - De Overloons rugbyclub Black Bulls, spelend op het sportpark SVS te Stevensbeek, hebben zich sinds zaterdag 13 januari aangesloten bij Rugby Nederland.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de bond is er unaniem positief gestemd over het toetreden van de nieuwe rugbyclub tot het Nederlandse Rugby genootschap. Deelname aan de competitie 2018-2019 komt daarmee weer een stap dichterbij. Ter voorbereiding speelt ORC Black Bulls, actief sinds 2016, dit seizoen maandelijks een oefenwedstrijd. Per september 2018 komt hier verandering in, aldus de Black Bulls. Voorbereiding voor de competitie is in volle gang; het rugbyveld op het sportpark te Stevensbeek is geprepareerd en er wordt wekelijks flink getraind. Daarnaast starten binnenkort weer de rugby introductie trainingen, voor geïnteresseerden.

Ook RUGBY proberen?
Op woensdag 7 maart om 20.00u start de nieuwe sessie introductietrainingen voor diegene (man én vrouw, vanaf 14 jaar) die ervaring willen opdoen met de sport. Deze tien trainingen vinden wekelijks plaats en zijn bedoeld voor de geïnteresseerde en startende rugbyspeler. Het zijn actieve trainingen, waarin alle beginselen van rugby aan bod zullen komen. Je hiervoor aanmelden kan via info@blackbulls.nl.

Ook voor dames
De club streeft naar een gemengde samenstelling en zien graag dames op het veld verschijnen. Uiteindelijk streven is om ook met een damesteam, al dan in samenwerking met andere clubs, de competitie te betreden. Het damesteam is onderdeel van de club, maar onderscheiden zich door onder de naam Black Velvets te Rugbyen.

Rugby wedstrijd aanschouwen
De eerstvolgende wedstrijd voor de heren-senioren Black Bulls in Stevensbeek zal op 4 februari plaats vinden en trapt af om 14.30u. De tegenstander is runner-up in de competitie Wasps uit Nijmegen. De Black Bulls en Wasps hebben elkaar al vaker getroffen, maar Black Bulls wist tot nu toe nog niet te winnen. De entree is uiteraard gratis, dus komt dat zien!lees meer op bron:https://www.omstreeks.nu/sport/black-bulls-sluit-zich-aan-bij-rugbybond/

kijk ook de foto:van de Eerste Rugby Thuiswedstrijd Black Bulls op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2017/eerste-rugby-thuiswedstrijd-black-bulls