Home » Nieuws » Eis 4 jaar cel voor toebrengen forse snijwonden in azc Overloon

Eis 4 jaar cel voor toebrengen forse snijwonden in azc Overloon

Gepubliceerd op 3 februari 2018 om 18:34

DEN BOSCH/OVERLOON - Tegen een 26-jarige asielzoeker is 4 jaar cel geëist. Hij zou een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon op 13 augustus 2017 met een mes in het gezicht 'geslagen en gesneden' tijdens een ruzie op de kamer van het slachtoffer.

door Geert van der Star

Dat stelde het Openbaar Ministerie gistermiddag in Den Bosch. Het slachtoffer liep door de 'klap' forse snijwonden in zijn gezicht op. De verdachte nam door zijn gebruik van het mes 'de kans' op zich dat het slachtoffer door het geweld zou overlijden, vond officier van justitie P. Visser. Daarmee maakte hij zich volgens Visser schuldig aan een 'poging tot doodslag'.

Ontsierend litteken

Hij wees op het grote ontsierende litteken op de wang van het slachtoffer. Dat was ook goed te zien op een foto, die de rechtbank toonde aan de verdachte. Het slachtoffer zou als vergoeding 5.000 euro moeten betalen aan het slachtoffer. ,,Dat geld heb ik niet”, zei de verdachte. De verdachte vertelde dat hij zichzelf 'verdedigde'.

Advocate A. Verberne zag zelf niet genoeg bewijs voor noodweer maar dacht wel dat 'de zwaaiende beweging met het mes' niet had kunnen leiden 'tot de dood' van het slachtoffer: hooguit tot 'zwaar lichamelijk letsel'.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/eis-4-jaar-cel-voor-toebrengen-forse-snijwonden-in-azc-overloon~abbab24d/


«   »