Home » Nieuws » Bram Verhofstad maken deel uit van het kernteam Tokio (KTT)

Bram Verhofstad maken deel uit van het kernteam Tokio (KTT)

Gepubliceerd op 7 februari 2018 om 19:00

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft vandaag de Oranjeselectie bepaald die samen de voorbereiding ingaan voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. De selectie volgt op de ‘Nationale Test’, die afgelopen weekend plaatsvond.

De Oranjeselectie bestaat uit drie onderdelen, te weten het Kernteam Tokyo (KTT), Specialistenteam Tokyo (STT) en Instroomteam Tokyo (ITT). Het Kernteam bestaat uit acht turners die zich samen voorbereiden op de teamkwalificatie voor de Olympische Zomerspelen in 2020.

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft 10 turners in de Oranjeselectie benoemd. Het team bestaat uit: Anthony van Assche (KTT), Michel Bletterman (KTT), Bart Deurloo (KTT), Rick Jacobs (ITT) Bram Louwije (KTT), Frank Rijken (KTT), Casimir Schmidt (KTT), Bram Verhofstad (KTT), Boudewijn de Vries (STT) en  Epke Zonderland (KTT).

Bij deze keuze van het kernteam van 8 turners is gekeken naar de eigen prestaties bij de vooraf overeengekomen toestellen en oefeningen en ook nadrukkelijk naar de inpasbaarheid binnen het team in aanloop naar Tokyo 2020. Aan het einde van het jaar zal er wederom een test plaatsvinden waar turners die nu nog niet zijn opgenomen of zijn afgevallen, zich alsnog in de selectie kunnen turnen.

De 8 turners van het kernteam vormen de voorlopige EK-trajectselectie. De uiteindelijke afvaardiging naar de Europese Kampioenschappen wordt in week 27 bekend gemaakt, na de twee kwalificatiewedstrijden tijdens de NK in Rotterdam (23/24 juni) en in Heerenveen (30 juni). De Europese Kampioenschappen vinden plaats van 9 tot en met 12 augustus in Glasgow.

De voorbereiding voor Tokyo verloopt onder meer via de continentale en mondiale kampioenschappen Turnen in 2018 en 2019. Deze kampioenschappen vinden plaats in Glasgow (EK 2018), Doha (WK 2018), Szczecin (EK 2019) en Stuttgart (WK 2019).lees meer op bron:http://www.kngu.nl/nieuws/oranjeselectie-turnen-heren-bepaald/overzicht

lees ook 

Bram Verhofstad uit Overloon vertelt over zijn kansen op de Olympische Spelen.

Bram Verhofstad in kernploeg, eerste stap op weg naar de Spelen

Fitland reikt Fitland-auto uit aan Bram Verhofstad

Bram Verhofstad pakt zilver op vloer

Bram Verhofstad heeft twee kansen om zich te plaatsen voor de WK turnen

Bram Verhofstad maakt zich op voor zijn WK-debuut.

Zonderland en Deurloo naar rekstokfinale WK, Bram Verhofstad verder op vloer

Bram Verhofstad wil zoveel mogelijk lol en toen stond hij ineens in de finale van het WK turnen

Bram Verhofstad vierde in finale vloer op WK turnen

Vader Peter Verhofstad zo trots als een pauw op 'stuiterballetje' Bram na vierde plek op WK turnen

Bijzondere Burgers 2017 Bram Verhofstad

Verhofstad maakt debuut bij EK Turnen

Verhofstad naar World Challenge Cup en in race voor WK

Bevestiging binnen voor Verhofstad: turner gaat naar WK


«   »