Home » Nieuws » Juriste Alice van Hest uit Overloon stapt naar politie vanwege intimidatie gemeente Boxmeer

Juriste Alice van Hest uit Overloon stapt naar politie vanwege intimidatie gemeente Boxmeer

Gepubliceerd op 9 februari 2018 om 19:15

'Pias-juriste' die werd geweerd uit raadhuis Boxmeer gaat aangifte doen Dat doet ze na een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde in een civiel-rechtelijke procedure dat Boxmeer haar een schadevergoeding moet betalen.

door 09-02-18

BOXMEER - Juriste Alice van Hest uit Overloon gaat bij de politie aangifte doen van bedreiging en intimidatie door de gemeente Boxmeer. Dat doet ze na een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde in een civiel-rechtelijke procedure dat Boxmeer haar een schadevergoeding moet betalen. 

Van Hest mocht maandenlang het gemeentehuis niet in omdat ze tijdens een zaak waarbij ze een klant bijstond een ambtenaar pias had genoemd. Beledigend, vond de gemeente en de deuren gingen voor haar op slot.

Van Hest stapte naar de rechtbank. Die oordeelde in oktober vorig jaar al dat het gebruik van het woord pias 'normoverschrijdend' was maar vond ook de reactie van de gemeente Boxmeer overtrokken.  

Flauwekulletje

Nu heeft de rechtbank bepaald dat de eis van de juriste om de geleden schade  door de gemeente te laten betalen, wordt gehonoreerd. Van Hest stelde dat ze door de uitsluiting een tijd geen klanten kon bijstaan.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/pias-juriste-stapt-naar-politie-vanwege-intimidatie-gemeente-boxmeer~a20665a8/

 

 

«   »