Home » Nieuws » Anjeractie 2018

Anjeractie 2018

Gepubliceerd op 21 februari 2018 om 20:35

Bent u lid van een vereniging of stichting en wilt u meedoen aan de online Anjeractie? Vanaf 15 februari 2018 kunt u weer een club aanmaken en geld werven voor de Anjeractie en uw eigen clubkas.De online Anjeractie loopt tot en met 18 juni 2018.

Anjeractie

De Anjeractie is de jaarlijkse collecte van het Cultuurfonds: verenigingen en stichtingen collecteren online of op straat. De helft van de opbrengst is voor de eigen clubkas, de andere helft voor cultuur en natuur in de regio.

Geld nodig voor een extra blaasinstrument of  repertoire. Of voor een speciale theaterproductie met  kostuums? Doe dan met je vereniging of stichting mee aan de Anjeractie.

Collecteren

Collecteren kan online of met een collectebus deur-aan-deur. Maar ook op straat of plein. De jaarlijkse collecteweek is van 27 mei tot en met 2 juni 2018.

Leden van culturele verenigingen of stichtingen kunnen zich inzetten als collectant. Heeft jouw club geld nodig voor kostuums, instrumenten of gereedschap? Doe dan mee! De helft van het opgehaalde geld is voor de clubkas én de andere helft gaat naar cultuur en natuur in jouw provincie. Meld je nu aan voor de collecte als contactpersoon van jouw vereniging of club.

Collecteren kan daarnaast online via het speciale crowdfunding platform anjeractie.nl .Meld je vereniging op dit platform aan vanaf 15 februari 2018. Tot medio juni 2018 kan dan ook via dit platform geld worden opgehaald. 

Daarnaast wordt er in de speciale Anjeractie-week deur-aan-deur gecollecteerd. Langs de huizen in jouw buurt of op straat in jouw dorp, gemeente of stad. 

Coördineren

Wil je niet collecteren, maar kun je goed organiseren? Word dan coördinator van de Anjeractie bij jou in de buurt. Meld je nu aan per mail: anjeractie@cultuurfonds.nl 

Wilt u met uw club meedoen aan de Anjeractie met collectebussen op straat of deur-aan-deur dan kunt u zich aanmelden  via het formulier op www.cultuurfonds.nl/anjeractie Dit formulier is bedoeld voor nieuwe clubs, heeft u al eerder deelgenomen aan de fysieke collecte dan kunt u zich aanmelden bij uw coordinator of bij het Cultuurfonds in uw provincie

Promotie

Het minimum bedrag van €100,- heeft u snel bereikt wanneer 10 leden ieder 2 donaties van €5,- binnen halen. Zie hier onder aanvullende tips om uw actie tot een succes te maken!

Benader uw eigen netwerk persoonlijk, donateurs zijn dan sneller geneigd om een gift te doen.

Social media

Heeft u een FacebookTwitter of een Instagram account? Plaats een leuke foto en/of een anekdote. Noem @Anjeractie in de tekst, waardoor niet alleen uw vrienden maar ook vrienden van de Anjeractie de post kunnen zien. Zo betrekt u uw naasten en mede-collectanten en heeft u nog meer profijt van de online Anjeractie.

Gebruik: @Anjeractie, #Anjeractie, #Cultuurfonds

 • Een tweet mag maximaal 140 tekens lang zijn.
 • Gebruik url-shorteners, programma’s als Bit.ly en Ow.ly, om uw links in te korten.
 • Tag genoemde contacten / organisaties in uw tweet- en facebookbericht. Dit doet u door het @-teken vóór de naam van de persoon of organisatie in te typen.
 • Als u een tag toevoegt, wordt er een link gemaakt waarop mensen kunnen klikken om meer informatie te krijgen. De mensen die u tagt, ontvangen hierover een melding zodat zij uw bericht kunnen zien.
 • Zet een call-to-action in de posts. Vraag om een "Comment", "Like" of "Share".
 • Kom ook in actie!

 • Start zelf een actie of doe mee met uw team, uw collega’s, uw klas, uw kookclub of bijvoorbeeld uw popkoor.meer info op bron:https://www.anjeractie.nl/


    Anjeractie 2017 was een groot succes!

    De jaarlijkse online Anjeractie voor cultuur in de buurt is afgelopen. Vanaf media februari weer doneren aan uw favoriete club of provincie. In 2017 hebben koren, fanfares, brassbands en andere stichtingen en verenigingen op het gebied van cultuur en natuur in totaal meer dan 26.000 euro opgehaald.Dankzij de steun van honderden gevers konden ze hun dromen waarmaken. 

     


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.