Volle pot voor Rick Wennekes in MON Overloon

Gepubliceerd op 13 mei 2018 om 10:42

SKS Racing- Husqvarnarijder Rick Wennekes (Haps) heeft de Prox MX 2 jeugd-wedstrijd in Overloon gewonnen. Wennekens won beide manches op circuit Duivenbos. Hij bleef in het dagklassement Rowen Driessen (Helmond) en Twan de Weerd (Buurmalsen) voor.

In de eerste manche was de kopstart voor Britt Jans-Beken (Wanssum). Wennekes zat gelijk achter haar en nam in de eerste ronde de leiding over. Snel wist Wennekes een kleine voorsprong te nemen op de Weerd die tweede lag na een val van Jans-Beken. Rowen Driessen kwam snel opzetten en nam in de derde ronde de tweede plaats over.

Wennekes wist Driessen op afstand te houden en kwam met ruim vier seconden voorsprong over de finish. Achter dit tweetal passeerde Jelle Bankers (Bakel) in de eindfase van de manche van Weerd en werd derde. Jeremy Knuiman  (Wijchen) kwam in een matig bezet startveld van plaats tien terug naar de vijfde plaats.

n de tweede manche leidde Wennekes het startveld van start tot finish. Het was Driessen die gelijk achter hem zat, maar op het moment dat Driessen de aanval opende op Wennekes ging Driessen in de fout en belandde naast de baan. Wennekes won de manche met ruime voorsprong op Twan de Weerddie in de eindfase Bankers was gepasseerd. Driessen reed terug van de vierde naar de derde plaats en pakte hiermee de tweede plaats in het dagklassement. Jelle Bankers werd vierde en Knuiman behaalde opnieuw de vijfde plaats.lees meer op bron:voor Alle resultaten https://nl.motocrossmag.be/index.php/2018/05/volle-pot-voor-rick-wennekens-in-mon-overloon/