Home » Nieuws » Militracks groot succes

Militracks groot succes

Gepubliceerd op 20 mei 2018 om 16:57

In Overloon werd afgelopen dagen Militracks gehouden. Het bezoekersaantal bereikte een recordhoogte. Meer dan 18.000 mensen kwamen een kijkje nemen.

Die kwamen kijken naar de meer dan 90 Duitse militaire voertuigen die rondreden over het bosparcours van het museum. Het weer werkte goed mee en de stemming was prima. Hoogtepunt van het evenement was de Duitse Königstiger tank, die de organisatie met speciaal transport uit Frankrijk hadden laten overkomen. Er was grote belangstelling van het publiek voor dit gevaarte. En een handjevol bezoekers mocht ook meerijden op de tank, die enkele keren per dag in actie kwam. De Königstiger zal ook op de Tweede Pinksterdag nog in het museum zelf te zien zijn.Maandag gaat de tank weer terug naar Frankrijk.Gezien het succes dit jaar van het evenement is het museum van plan om ook in 2019 weer Militracks te organiseren. Dat zou dan de tiende keer worden. Over de invulling van dit jubileum gaat het museum de komende maanden nadenken.


Militracks is het grootste evenement in de wereld op het gebied van Duitse voertuigentechniek uit de Tweede Wereldoorlog.en vindt plaats op 19 en 20 mei 2018 in het museumpark van Overloon Tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden.Op Militracks wordt getoond en in sommige gevallen ook letterlijk - hoe die techniek werkte kijk ook de foto's op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2018/militracks-2018lees ook Duitse tank Königstiger gearriveerd Oorlogsmuseum Vanuit heel Europa reizen momenteel Duitse pantservoertuigen naar Overloon Daaronder ook spectaculair groot materiaal de Königstiger Die tank heeft in Frankrijk gevochten en werd daar achtergelaten door het Duitse leger.Zo kwam die later in het Franse tankmuseum terecht.Sinds de oorlog is de tank Frankrijk niet meer uitgeweest.En dat gaat nu dus voor de eerste keer gebeuren bij Militracks.Het transport,dat door zijn breedte en zijn gewicht met transportbegeleiders over de weg moet, is woensdagmorgen vertrokken en is vrijdagmiddag gearriveerd in Overloon.kijk ook de foto's op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2018/duitse-tank-koenigstiger-gearriveerd-oorlogsmuseum«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.