Snoeihout St. Annapark krijgt 2e leven als bijenhotel

Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 16:36
Snoeihout St. Annapark krijgt 2e leven als bijenhotel

Renschdael en De Middelpas stellen hout beschikbaar aan sociale onderneming Gebiedsontwikkelaar Renschdael uit Horst en Hoveniersbedrijf De Middelpas uit Swolgen stellen snoeihout van het St. Annapark in Venray beschikbaar aan sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl

De afgelopen periode heeft Hoveniersbedrijf De Middelpas in het St. Annapark de bestaande begroeiing gesnoeid. Het snoeihout wordt afgevoerd om biomassa ten behoeve van energieopwekking of biobrandstof van te produceren. Maar nu is een gedeelte van het hout geschonken aan de Overloonse sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl. In diverse Limburgse sociale werkplaatsen worden van het snoeihout professionele bijenhotels gemaakt. Het snoeihout wordt op deze wijze niet als afval gezien, maar krijgt juist een nieuwe natuurlijke functie, die de wilde bijen en daardoor de biodiversiteit ondersteunt. Een mooie, duurzame wisselwerking tussen Renschdael, De Middelpas en Bijenhotelkopen.nl.

 

Sympathiek verzoek

Marianne Dankers, projectmanager Sint Annapark van de Renschdael Groep uit Horst: “Enkele weken geleden ontvingen wij het verzoek van Bijenhotelkopen.nl voor snoeihout voor het bouwen van bijenhotels om de wilde bijen populatie in stand te houden. Dit vonden wij een sympathiek streven, waar wij als lokale ontwikkelaar graag een bijdrage aan wilde leveren. Het verzoek past bij onze kernwaarden, waarbij o.a. betrokkenheid en leefomgeving belangrijke speerpunten zijn.”.

 

Robert van Gerven, eigenaar van Hoveniersbedrijf De Middelpas uit Swolgen: “We hebben in het St. Annapark de nodige snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Als hoveniersbedrijf hebben wij er begin dit jaar voor gekozen om een nieuwe weg in te slaan, waarin we willen bijdragen aan een zo gezond mogelijke leefomgeving. Een actie als deze past daar natuurlijk perfect in! Op verzoek van Renschdael konden wij de vraag om snoeihout voor Bijenhotelkopen.nl snel inwilligen. Wij hebben een partij Amerikaans Eiken en Acacia kunnen leveren.”.

 

No social waste – no natural waste
Bianca Pouw, eigenaar Bijenhotelkopen.nl: “Als sociale onderneming streven wij naar “no social waste”. Dit doen wij o.a. met de inzet van onze BIJzondere collega’s bij diverse Limburgse sociale werkplaatsen. Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Snoeihout kan gezien worden als afval (waste), maar voor ons is het zeer waardevol, voor het bouwen van onze professionele bijenhotels. We zijn blij met de mooie samenwerking met Renschdael en De Middelpas. Samen hebben we nu niet alleen bijgedragen aan “no social waste” maar ook aan  “no natural waste”.

 

Over Bijenhotelkopen.nl
De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl wil door het leveren van professionele bijenhotels bijdragen aan de natuurlijke ondersteuning van wilde bijen en andere bestuivende insecten. Professionele nestgelegenheid is van essentieel belang voor de wilde bijen. Bijenhotelkopen.nl verschaft met de duurzaam geproduceerde bijenhotels de mogelijkheid aan bedrijven, instellingen én particulieren om een steentje bij te dragen aan het beschermen van de wilde bijen. De bijenhotels worden met de hand gemaakt van Nederlands en/of Belgisch hout. De productie vindt plaats in sociale werkplaatsen, waar Bijenhotelkopen.nl onder het motto “no social waste” werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aangesloten als partner bij Nederland Zoemt, The Pollinators en NL Greenlabel.

 

Meer informatie over bijenhotels en de bij-beschermende inspanningen van Bijenhotelkopen.nl en haar partners is te vinden op www.bijenhotelkopen.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.