Home » Nieuws » Maaltijd als een goed feestje bij Boompjes

Maaltijd als een goed feestje bij Boompjes

Gepubliceerd op 27 mei 2018 om 20:50

OVER DE TONG We zitten onder een eik op het terras, met zicht op kastanjebomen. Boompjes, heet het nieuwe restaurant in Overloon. Met kruinen boven je en plantpower op je bord.

Voor iedereen die nu denkt aan Onder de Boompjes: het klopt, dat was ook een restaurant in Overloon. Met een Michelinster en culinair onder leiding van chef-kok René Brienen, een leermeester van Jaap Volman, die nu dus Boompjes is begonnen. Voila, de cirkel is rond en ik zit op het terras.

Dat is wat leeg en mist beschutting, maar ik kan me voorstellen dat het anders voelt als hier meer mensen zitten. Redelijk wat te kijken in elk geval, en dat is een voorwaarde voor een prettige buitenplek. En ook alvast drie amuses bij het aperitief; een heel dun plakje rettich gevuld met gecarameliseerde ui en een knapperig romaineblad met een mousse van gember en wortel. Het lauwwarme soepje van venkel en champignon heeft niets van de typische zoetheid van venkel, maar is eerder friszuur.

Hollands

Dutch Cuisine is het credo, vertelt onze gastheer. In het kort betekent dat 80 procent seizoensproducten, veel van Hollandse bodem en een verhouding van 80 procent plant en 20 procent vlees of vis op het bord. Het eerste gerecht voldoet daar volledig aan.

Seizoensgroenten is de titel van het kunstwerkje. Een gebrand bloemkoolroosje, zachte pastinaak, geschaafde plakken courgette, gele wortel, jonge uitjes, bonen in drie varianten, een gestoofde preiring en paarsgroene mizuna liggen semi-nonchalant op het bord. Het smaakt zacht. De venkelcrème maakt het romig, het rolletje andijvie is knapperig, bijna krokant. De zwarte knoflook (gefermenteerde normale knoflook), geeft een diepe, lichtzoete smaak. Het is een elegant gerecht, passend bij de Spaanse Verdejo, en lijkt, samen met de amuses, ook een statement. Boompjes is geen groenterestaurant, maar wel een restaurant waar ze goed zijn met groenten.

Hangplanten

Het interieur: zwart plafond, groene wanden, groene kozijnen, groene stoelen en hout. Aan de wand hangen witte berkenstammen met hangplanten. Het is heel eigen, deze inrichting, en dat is prettig, want het concept van een beetje ruig met grijs op de muur en cognackleurige banken zie ik vaker.

foto:© Ed van Alem

We drinken Amerikaanse houtgerijpte chardonnay bij het tweede gerecht. De prachtige geur van hazelnoot eist alle aandacht op. De asperges zijn gebrand, daar bovenop een stukje rode poon, wat zachte spitskool en de stukjes hazelnoot. Het geheel is zacht en romig en het valt op dat de asperges niet overdreven zoet zijn. Dissonant op mijn bord is die ene asperge die wat dradig is. Het schaven van de koffieboon is leuk vermaak, qua smaak ontwaar ik niets.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/koken-en-eten/maaltijd-als-een-goed-feestje-bij-boompjes-in-overloon~afde9d00/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.