Home » Nieuws » Jonge probleemasielzoeker harder aangepakt

Jonge probleemasielzoeker harder aangepakt

Gepubliceerd op 1 juni 2018 om 19:37

Groepen jonge asielzoekers zorgen op meerdere plekken in het land voor overlast. Onder meer in Weert, Oisterwijk en Ter Apel waren er incidenten. Ook in Grave zijn er problemen met jonge asielzoekers. Staatssecretaris Harbers wil de jongeren harder aanpakken en de opvanglocaties kleinschaliger maken.

In Weert en Oisterwijk heeft de politie de handen vol gehad aan deze groep wegens inbraken, geweld en diefstallen. In Grave trokken agenten onlangs een wapen en moesten ze pepperspray gebruiken nadat ze twee jongeren wilden arresteren die een inwoner van Grave hadden mishandeld. Eén van de jongens trok daarbij een mes. 

Werkdruk

De problemen met de jonge asielzoekers zorgen ook voor stress en werkdruk bij het personeel. Zo meldde na het incident in Grave twee medewerkers zich ziek. ,,Het is natuurlijk best te begrijpen dat je even tijd voor je zelf nodig hebt nadat je zo’n heftige ervaring hebt meegemaakt’’, zegt woordvoerder Robert Ploeg van het COA hierover. Ook de beveiliging in Grave is intern opgevoerd.

Overloon

In het verspreidingsgebied van De Gelderlander worden naast Grave ook in Arnhem minderjarige vluchtelingen opgevangen. In juni komt er een groep van 50 jongeren naar het asielzoekerscentrum in Overloon.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/grave/jonge-probleemasielzoeker-harder-aangepakt~a83d78a5/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.