Home » Nieuws » OM eist 3 jaar cel voor verkrachting in bossen Overloon

OM eist 3 jaar cel voor verkrachting in bossen Overloon

Gepubliceerd op 6 juni 2018 om 20:37

DEN BOSCH/OVERLOON - Een 42-jarige man uit Venray moet drie jaar in de gevangenis doorbrengen omdat hij op 8 juli 2017 een vrouw heeft verkracht in de bossen bij Overloon. Dat stelde officier van justitie W. Wichern woensdagmiddag bij de rechtbank in Den Bosch. Het OM vroeg daarnaast om een extra voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een drie jaar durend contactverbod met het slachtoffer. De verdachte stelde dat hij zich niets van het seksuele geweld kon herinneren. Hij bekende desondanks wel de dader te zijn.

Het latere slachtoffer was op 8 juli 2017 aan het hardlopen in de bossen bij Overloon toen ze de 42-jarige man het pad op zag rijden. De vrouw en de Venrayenaar hadden kort oogcontact. De hardloopster liep langs hem heen. Even later reed de man met zijn auto langs haar heen en stopte vóór haar. Dat vond de vrouw té toevallig.

'Niet tegenstribbelen'

Ze draaide zich om en rende snel weg. De man ging haar met de auto achterna en stapte uit. Met gestrekte armen hield hij haar tegen en greep haar vast. De Venrayenaar deelde een harde klap uit in haar gezicht.,,Niet tegenstribbelen meisje”, beet hij haar toe. Vervolgens randde de man haar aan en verkrachtte haar. Het slachtoffer belde later de politie en gaf aan dat de dader in een bordeauxrode auto, van een verouderd model reed. Agenten zagen zo'n wagen, een Daihatsu, op camerabeelden van een nabij gelegen bedrijventerrein. Zij wisten de Venrayenaar daardoor later te identificeren.

De verdachte stelde dat hij zich niets van de verkrachting kon herinneren. In eerste instantie had hij het feit daarom ontkend, totdat hij het dna-bewijs tegen hem zag. Bij de rechtszaak gistermiddag gaf hij aan dat hij 'enorm veel spijt had'. De Venrayenaar gaf de schuld aan drank en drugsgebruik. ,,Zo ben ik normaal niet”, gaf hij aan.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/om-eist-3-jaar-cel-voor-verkrachting-in-bossen-overloon~ad5202e1/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.