Home » Nieuws » Alders Motorsport 8 uurs race Dnrt Circuit Zandvoort

Alders Motorsport 8 uurs race Dnrt Circuit Zandvoort

Gepubliceerd op 7 juni 2018 om 18:50

Dit weekend reed Alders Motorsport, het ‘endurance’ team van Rob Noy en Luuk Alders uit Overloon, de acht uur van Zandvoort op het circuitpark in de duinen. Een race met 25 auto’s aan de start, onderverdeeld in drie verschillende classes.

Alders Motorsport nam met hun fabrieksauto (Clio 3) deel aan de de supersport klasse en wist als derde op het podium te eindigen.

Bij aanvang van de race bleek, meer nog dan de vorige race op hetzelfde circuit, dat er stevige concurrentie deelnam. De rondetijden van de opponenten zaten al in de eerste stints* kort op de 2.03 (rijdt je sneller dan wordt je naar een andere klasse overgeplaatst).  *een stint is een opeenvolging van ronden voordat de coureur wordt gewisseld, want acht uur rijdt je met twee coureurs die elkaar afwisselen.  

Bij een endurance race gaat het echter niet alleen om de snelste rondentijden, maar ook om korte stops (nieuwe banden en brandstof) en snelle rijder-wissels.En heel soms gaat het toch mis en gaat er een auto van de baan of raken twee auto’s elkaar. Zo gebeurde het aan het einde van de dag dat Rob Noy aan de linkerzijde door een auto werd geraakt, die hem in de bocht met iets teveel snelheid wilde inhalen.

JER: Beide auto’s moesten een pitstop maken om de schade te controleren. Na een korte controle en het verwijderen van het losgeraakte zijscherm kon de race weer snel worden hervat. De auto presteerde nog goed en Luuk Alders reed als derde over de finish.

Op zondag 22 juli is er, eveneens op Circuitpark Zandvoort, een 10 uur durende endurance race.https://nl-nl.facebook.com/aldersmotorsport/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.