vermoedelijk hennepdrogerij/knipperij

Gepubliceerd op 19 juni 2018 om 19:54

Vermoedelijk werden bij het adres in Overloon een hennepdrogerij/knipperij aangetroffen.De politie meldde over de vondst in het buitengebied van Overloon maar deed geen mededeling over welke straat Dit meldt de politie Oost-Brabant op Twitter.

#Overloon: bij een agrarisch bedrijf troffen we een ruimte aan die vermoedelijk is gebruikt als hennepdrogerij/knipperij. #weekvanhetbuitengebied Reeds geruimd, maar verder onderzoek volgt.

bron foto twitter.com/politieob

In Zeeland, Brabant en Limburg zijn de Politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten, belastingdienst en de Taskforce Brabant-Zeeland vandaag voor de tweede dag van De Week van het Buitengebied het veld in gegaan. Op tientallen locaties in het zuiden van het land hebben verschillende interventies plaatsvinden die gericht zijn op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied.

De aanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied vraagt om een gezamenlijke inspanning. Als we de georganiseerde misdaad echt pijn willen doen moeten wij als één overheid samenwerken met burgers en ondernemers. Daarom vinden er deze week bestuurlijke controles plaats door verschillende gemeenten in Zuid-Nederland en zullen de Politie en het Openbaar Ministerie daar waar nodig strafrechtelijke interventies plegen.De Week van het Buitengebied  is ook gericht op preventie, door het vergroten van de bewustwording van georganiseerde ondermijnende criminaliteit in de samenleving. Door middel van bewustwording kunnen burgers en bedrijven weerbaarder worden gemaakt om weerstand te bieden tegen ondermijnende activiteiten. Interventies hebben hier tot doel te voorkomen dat een klimaat ontstaat waarin criminele en illegale activiteiten kunnen floreren. We willen geen criminelen in het buitengebied, er zijn deze week onder andere folders uitgedeeld waarin duidelijk wordt gemaakt wat de signalen van een hennepkwekerij of xtc-lab zijn. Wil je als ondernemer je pand veilig verhuren, dan biedt de folder daar informatie over.lees meer op bron:https://www.impactzuid.nl/impact-magazine/2017/01/buitengebied

Help mee in de strijd tegen drugs!

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
  • Geheimzinnige werkzaamheden en veel aanloop van onbekende mensen

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden;
  • via 0900-8844;
  • via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of de website,
  • via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458 999.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.