Zwemplassen nu al in de plus

Gepubliceerd op 27 juli 2018 om 10:37

OVERLOON (vanaf 26-07-2018) Waarschuwing voor blauwalgen  De zomer voor beheerders van zwemplassen in de regio is nu al geslaagd.  Vergeleken met de twee voorgaande jaren hebben meer mensen langs de waterkant vertoefd, zowel bij De Kuilen in Langenboom als 't Schaartven in Overloon. En dan hebben ze nog twee maanden te gaan. De seizoenssluiting is eind september.

Verklaarbaar natuurlijk, het mooie weer blijft maar aanhouden. En dat was in 2016 en 2017 wel anders, zegt Carolien Geurts van Kessel van De Kuilen. Toen was het na de eerste week van juli wel gedaan met de pret. ,,En we zijn natuurlijk afhankelijk van het weer."

Beide zwemplassen zijn vanaf begin mei open. ,,Dan gooien we de zwemlijnen in het water", zegt Thijs Hofmans van 't Schaartven. Exacte cijfers heeft hij niet, maar het 'gevoel' en een flinke stroom dagelijkse zwemmers zeggen hem dat er dit jaar veel meer gerecreëerd wordt aan de waterkant.  Zowel in Overloon als in Langenboom kan gratis gezwommen worden. 

Toch is het niet zo dat de beide zwemplassen uitpuilen. Het drukst is het volgens Hofmans bij mooi weer aan het begin van het seizoen. ,,Dan zie je de meeste mensen. Aan het eind van het seizoen heb je nooit de drukste dag." lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/zwemplassen-nu-al-in-de-plus~a7639729/

lees ook op woensdag 21 juni 2017 was het weer tropisch De temperaturen stegen tot ruim boven de 30 graden Tijd om wat verkoeling te zoeken bij het water.Waar kan dat allemaal in overloon bij 't Schaartven waar op sommigen dagen honderden zwemmers te vinden zijn en de favoriete plek van veel zonaanbidders lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/210605_zwemliefhebbers-genoten-van-deze-tropisch-dag

'T Schaartven Waarschuwing voor blauwalgen

Holthesedijk , Overloon

Waarschuwing
Waarschuwing (vanaf 26-07-2018) 
Waarschuwing voor blauwalgen. Kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei).
Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.
 
‘t Schaartven is een voormalige zandwinplas, gelegen in de bossen tussen Overloon en de A73. De noordkant van de plas is ingericht voor zwemmen en de zuidkant van de plas is bestemd voor natuur. De plas is omgeven door bos.

Toegang: openbaar onbetaald.

Waterkwaliteit in de laatste vier jaar: 
Uitstekend

Kwaliteitsklasse: Uitstekend
  • Er zijn geen voorzieningen bekend voor deze zwemplek.

Voor uitgebreide informatie over de zwemwaterlocatie:
Zwemwaterprofiel ‘t Schaartven te Overloon

Voor algemene informatie en meldingen:

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, 073-6808058, zwemwater@odzob.nl
www.odzob.nl

Voor specifieke informatie bij de locatiebeheerder:

Directe link naar deze locatie

meer in info op http://www.zwemwater.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.