Home » Nieuws » Bram Verhofstad moet de strijd aan met Epke Zonderland

Bram Verhofstad moet de strijd aan met Epke Zonderland

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 12:10

OVERLOON - Bram Verhofstad miste met Nederland op de EK turnen de teamfinale. De turner uit Overloon richt zich nu op een strijd met niemand minder dan Epke Zonderland voor een plek in de WK-selectie.

Voor Verhofstad en de Nederlandse topturners staat alles in het teken van de Olympische Spelen van 2020. De Europese titelstrijd was niet van essentieel belang in het kwalificatietraject. Dat zijn de wereldkampioenschappen van eind oktober in Doha wel.

Nederland heeft een plek bij de beste 24 nodig om zich op de WK van 2019 te kunnen kwalificeren voor de Spelen.

Puntentelling

Voor Verhofstad, die traint en woont in Den Bosch, is het nog niet zeker of hij na de EK ook de WK mag turnen. Vanwege een andere puntentelling kiest bondscoach Bram van Bokhoven in zijn WK-selectie voor vier allrounders en één specialist, in plaats van drie om twee zoals op de EK in Glasgow. Dat betekent dat Verhofstad (specialist op vloer) de strijd aangaat om één plek met Epke Zonderland (voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen op rekstok).

Meer allround

,,Ik ben nog niet allround genoeg”, zegt Verhofstad. ,,Ik moet mijn vloeroefening perfect krijgen om van meer waarde te zijn dan Epke. Dat zal lastig worden, maar het is niet onmogelijk.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/bram-verhofstad-moet-de-strijd-aan-met-epke-zonderland~a7f2136c/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.