Home » Nieuws » Samenspeeltuin Gewoon Buiten nader fase 2

Samenspeeltuin Gewoon Buiten nader fase 2

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 12:45

Overloon:  Na de succesvolle opening, valt het op hoeveel bezoekers de speeltuin nu al trekt. Naast bezoekers uit Overloon, Vierlingsbeek en Boxmeer, komen er ook vele bezoekers uit Venray, Gennep, Rijkevoort en er komen ook mensen uit de hoek van Merselo. Hoe gaaf is dit?

De speeltuin is twee maanden eerder open gegaan dan gepland. Hierdoor konden we na de opening ook nog bezoekers verrassen met speelelementen die er tijdens de opening nog niet waren zoals twee veerwipjes, een grotere nestschommel en de afronding van de grote klimtoren.

Verrassender was nog dat het ons gelukt is om de paden nu al te laten verbeteren. Wie had dat gedacht? Met dank aan het bedrijf Denli sierbestrating en aanlegservice uit Mill hebben we het voor elkaar gekregen om het pad rolstoel-en buggyvriendelijk te krijgen. De reacties van bezoekers zijn nu heel positief. Hoe gaaf is dat? Denli heeft ook ons gave blotevoetenpad gemaakt.  

Fase 1 is bijna voltooid. In de eerste week van september komt er nog een wipwap. Verder komt er nog een gereedschapshok en wordt de container aangekleed met een hele mooie voelmuur. Daarna gaat de voorzitter van stichting Recreatie en Meer aan de slag met de verantwoording van het geheel naar de Rabobank, fonds maatschappelijk projecten en de fondsen NSGK, Oranjefonds, Vaillant fonds, Stinafo, stichting SFO , Dowilvo en het prins Bernhard cultuurfonds die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Uiteraard willen we nogmaals ook al onze sponsoren en de vrijwilligers bedanken.

Op dit moment kunnen mensen nog geen vrijwillige bijdrage doneren in de speeltuin. Dit wordt namelijk nog gemaakt. Echter rekenen we er wel op dat mensen ons project ondersteunen door bijv. deze maand nog hun lege flessen in te leveren bij de Plus Verbeeten Overloon of bij de Jumbo in Boxmeer. De totale opbrengsten hiervan worden namelijk opgehoogd door de plus regeling van NSGK. Met deze opbrengsten kunnen we o.a de paden onderhouden waardoor we kunnen voldoen aan toegankelijk toerisme en recreatie.

Tot slot hebben we een geweldige reactie mogen ontvangen van Erik Jansen, toeristisch manager RBT Land van Cuijk. Zijn reactie: “Alles wat je er ziet kun je samenvatten in één woord: ‘wow!’. En dan ‘wow’ niet alleen in de betekenis van ‘wat geweldig’, maar ook als afkorting van World of Welcome. Want dat is wat je daar in het museumpark in Overloon ontmoet: een warm welkom. In alle opzichten. “

Voor de actuele openingstijden en andere informatie zoals toiletgebruik verwijzen wij u naar onze website; www.speeltuinboxmeer.nl Facebook: https://www.facebook.com/Speeltuin

kijk de foto's van de speeltuin op https://www.overloonnieuws.nl/speeltuin-gewoon-buiten

                                                         Speeltuin gewoon Buiten Overloon


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.