Home » Nieuws » Mein Kampf te koop in de winkel, maar in het Oorlogsmuseum ligt het langer: 'Een onleesbaar boek'

Mein Kampf te koop in de winkel, maar in het Oorlogsmuseum ligt het langer: 'Een onleesbaar boek'

Gepubliceerd op 6 september 2018 om 18:18

OVERLOON - Ooit was het misschien wel het meest verboden boek: Mein Kampf van Adolf Hitler. Er stond een flinke straf op het bezit van het boek. Gisteren is een nieuwe, Nederlandse vertaling officieel gepresenteerd, en is het gewoon te koop. Een goede zaak, volgens de directeur van het Oorlogsmuseum in Overloon. “Dat hadden we al veel eerder moeten doen.”

Mein Kampf van Adolf Hitler was sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer in Nederland te koop. Het boek dat nu in de winkels ligt, is een wetenschappelijke, nieuwe vertaling in het Nederlands, waarin historici duiding geven bij de uitspraken van Hitler. 

Geen gevaar
“Kijk, dat boek is een onleesbaar boek”, begint Erik van den Dungen zijn verhaal. “Het is nauwelijks te volgen wat Hitlers redeneringen zijn. Maar juist door het niet in de verkoop beschikbaar te hebben, krijgt het een soort van mythische waarden, die het boek niet verdient.”

“Het boek is 95 jaar geleden geschreven, in een hele andere tijd. Met de kennis van nu en de Tweede Wereldoorlog achter de kiezen, denk ik dat iedereen dat boek op z’n verdiensten kan inschatten. Dat boek is geen gevaar meer.” lees meer op bron:http://www.omroepbrabant.nl/?news/282128862/Mein+Kampf+te+koop+in+de+winkel,+maar+in+het+Oorlogsmuseum+ligt+het+langer+Een+onleesbaar+boek.aspx


«   »