overloon nieuws

Home » Nieuws » Boze onderwijzer Jan uit Overloon organiseert grote opstand tegen regering

Boze onderwijzer Jan uit Overloon organiseert grote opstand tegen regering

Gepubliceerd op 6 september 2018 om 17:05

OVERLOON - Het zullen geen Venezolaanse toestanden worden, maar als het aan PO in Actie ligt komt de Nederlandse bevolking in de eerste week van oktober in opstand tegen de regering. De ontevreden onderwijsmedewerkers vinden het niet acceptabel dat het kabinet de dividendbelasting wil afschaffen terwijl de publieke sector in Nederland buigt en bijna barst als gevolg van geldgebrek.

PO in Actie heeft vanmorgen in het Algemeen Dagblad opgeroepen tot actie. Jan van de Ven is één van de initiatiefnemers. Hij woont in Overloon en staat er voor de klas op de Josefschool. 

Geen massale staking
Het middenveld bestaat uit onder meer onderwijzers, medewerkers in de zorg, politiemensen en defensiepersoneel. Allemaal mensen met een baan die direct gevolg heeft voor de maatschappij als ze die zouden neerleggen. “Maar onze oproep is geen oproep om massaal te gaan staken. Dat gaat te ver. We willen wel acties die op 2 oktober oktober uitmonden in een massaal protest tegen de regering”, aldus Van de Ven. 

LEES OOK: Na de politie voert ook het personeel van universiteiten actie

Overzees grootkapitaal
Die week praat de Tweede Kamer over het kabinetsvoorstel om de dividendbelasting af te schaffen. Dat kost de staat 2 miljard euro per jaar. “Dat geld kan beter gebruikt worden dan voor het spekken van overzees grootkapitaal”, vat Jan van der Ven de aard van de grieven samen. 

Onbevoegden voor de klas
Diverse groepen in het middenveld voerden en voeren al actie voor een betere cao. Van de Ven: “Er is de afgelopen jaren 61 miljard euro bezuinigd op onderwijs, zorg, politie en defensie. Nu wordt de dividendbelasting afgeschaft. Wij vinden dat die 2 miljard beter kan worden besteed. Neem alleen mijn sector, het onderwijs. Wij hebben 700 miljoen gekregen maar dat is bij lange na niet genoeg om de problemen het hoofd te bieden. Er zijn nog steeds bijna geen mensen te krijgen die nog voor de klas willen staan. Of er staan onbevoegde mensen voor de klas.”

LEES OOK: 3000 stakende basisschoolleraren op manifestatie in Eindhoven: 'Er moet echt geld bij'

Niet democratisch
Volgens Van de Ven is de afschaffing van de dividendbelasting geen democratisch besluit. Het stond bij geen enkele partij in het verkiezingsprogramma. “Er is in het land geen draagvlak voor. De manier waarop dit wordt doorgedrukt heeft niks met democratie te maken. Het is nu tijd voor de publieke sector en alle sympathisanten om daartegen in opstand te komen”, aldus Jan van de Ven uit Overloon.  

Lees ook de tekst van de open brief zoals Jan van de Ven en Thijs Roovers die in het Algemeen Dagblad plaatsten:lees meer op bron:http://www.omroepbrabant.nl/?news/282132552/Boze+onderwijzer+Jan+uit+Overloon+organiseert+grote+opstand+tegen+regering.aspx


«   »