overloon nieuws

Home » Nieuws » Oorlogsmuseum Overloon haalt privémuseum binnen

Oorlogsmuseum Overloon haalt privémuseum binnen

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 15:30

OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon heeft er in één klap een collectie van vijf vrachtwagens vol bij. Het gaat om een verzameling geallieerde elektronica en communicatiemiddelen uit de Tweede Wereldoorlog. De spullen zijn overgenomen van een privémuseum in Deventer. De collectie wordt als uniek bestempeld.  

De collectie is van oorsprong van Jan Bodifee en later van zijn zoon Paul, die de verzameling tentoonstelden in een pand in Deventer. Jan overleed in 2013, zoon Paul zette aanvankelijk het museum voort. Maar volgens Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon werden de kosten te hoog. Hij heeft de collectie nu voor een periode van tien jaar in bruikleen gekregen.

Een deel van die collectie is inmiddels voor de bezoekers van het museum te zien, een ander deel moet nog worden uitgezocht. Volgens Van den Dungen is het de bedoeling dat de spullen uit Deventer bij elkaar komen te staan. Zo ontstaat een museum in het museum en wordt een goed overzicht gegeven van de (on)mogelijkheden van communicatieapparatuur in de Tweede Wereldoorlog.

De Overloons museumdirecteur is blij met de uitbreiding, al kost het nog wel wat tijd om alles toonbaar te maken. Vrijwilligers gaan daarmee aan de slag met hulp van Paul Bodifee. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/oorlogsmuseum-overloon-haalt-privemuseum-binnen~aeb9f5b8/

LEES OOK EEN COMPLEET MUSEUM ERBIJ

Het is natuurlijk moeilijk stil te houden als er in twee dagen tijd drie verhuiswagens vol met nieuwe collectie het museum in rijden... De Signals Collection 40-45 van Paul Bodifee uit Deventer komt voor 10 jaar naar Overloon. We hebben nog wel wat tijd nodig om alles toonbaar te maken. Bovendien moeten er nog twee verhuiswagens komen lees meer op bron https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon/

bron foto Jean Kreunen 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.


«   »