overloon nieuws

Home » Nieuws » Ook dit jaar weer een Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht

Ook dit jaar weer een Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht

Gepubliceerd op 9 november 2018 om 13:16

Aan de intocht van Sinterklaas in Overloon doet dit jaar, na het grote landelijke succes van 2017, weer een Glutenvrije Piet mee.De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen.

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 17 november 2018 en dat zal zijn in Nederland in de Noord-Hollandse gemeente Zaanstad. Vorig jaar was het Dokkum een stad in Friesland. 
De burgemeester Jan Hamming van Zaanstad zei daarover: "We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht. 
De intocht van Sinterklaas in Nederland zal landelijk worden uitgezonden op de televisie.
Dit zal zijn op 17 november en de burgemeester van de stad zal hem zeker toespreken.

Sinterklaas brengt ook een bezoek aan Overloon.wel op zondag 18 november 2018 Om 14:30 start de intocht. Aansluitend zal de Sint een bezoek brengen aan de Pit in Overloon, (14 oktoberplein 2, 5825CC Overloon) waarbij de kinderen natuurlijk de gelegenheid krijgen om Sinterklaas een handje aan Sinterklaas te geven.

 

Hoe herkent de glutenvrije piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de glutenvrije piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije pepernoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken.

 

              Vergroot na klik                                                  Vergroot na klik

IN DE PIT

Dit jaar heeft de Sint ook aan de kinderen gedacht die een "Gluten"-allergie" hebben!!!
Heeft uw zoon of dochter een "Gluten"-allergie dan zal de Snoep inpak-Piet zorgen dat er ná afloop van het programma, in "de Pit", een glutenvrij snoepzakje af te halen is.

Piet willen weten welke kinderen een "Gluten"-allergie hebben. U kunt de naam van uw zoon of dochter tot uiterlijk 14 November opgeven via:robberden@gmail.com.of via: een Privé bericht op onze FB pagina Bezoek óók de Facebook-pagina, en blijf ten alle tijden op de hoogte! https://www.facebook.com/SinterklaasComiteOverloon/


«   »