overloon nieuws

Home » Nieuws » Een zowel heftige als humoristische avond bij Museum in het Donker

Een zowel heftige als humoristische avond bij Museum in het Donker

Gepubliceerd op 25 november 2018 om 16:58

OVERLOON - Het ‘Museum in het Donker’ is een speciale belevenis in het Oorlogsmuseum van Overloon. Gisteravond was de laatste van de zes volgeboekte avonden.

Op verschillende manieren werden in het museum delen van het verhaal van Amerikaanse paratrooper Vincent J. Speranza verteld. Speranza werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet tijdens het Ardennenoffensief. Het museum vormde het decor van zijn verhaal.

Vuur in het bos

Honderdveertig bezoekers genoten vooraf van een spaghetti-maaltijd naar het recept van Speranza’s Italiaanse moeder. In totaal luisterden gisteravond 434 mensen naar het verhaal dat de Amerikaan schreef over zijn avonturen in oorlog, dat zowel heftig als humoristisch is.

Re-enactment-acteurs gaven uitleg over de kleding en bewapening van de militairen in die tijd. Met filmbeelden en bij een sfeervol vuur in het bos werden enkele delen uit Speranza’s boek Nuts voorgelezen. Tot slot zag het publiek de nu 93-jarige paratrooper zelf aan het woord.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/een-zowel-heftige-als-humoristische-avond-bij-museum-in-het-donker~a1362cba/


«   »