overloon nieuws

Home » Nieuws » SSS’18 schrijft weer een derby op zijn naam

SSS’18 schrijft weer een derby op zijn naam

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 17:38

SSS’18 blijft de baas in de derby. De voetbalclub uit Overloon won zondag voor de vijfde keer in de laatste negen duels van Volharding: 1-3. De laatste nederlaag tegen de Vierlingsbeekse tweedeklasser dateert van september 2003.(Archief foto)

De Brabantse buren maakten er een levende derby van, met kansen aan beide kanten. Nadat Volharding via Tim Brouwer, Kas van den Bosch (beiden stuitten op SSS-doelman Thomas Massop) en Jip Verstegen (schot over) dicht bij de 1-0 waren, opende SSS de score. Koen Voesten rondde een counter op aangeven van rechtsback Ken Wijenberg bekwaam af: 0-1.

Na die goal denderde SSS door. Koen Verlinden was dicht bij de 0-2 met een vrije trap, Voesten met een stift. Laatstgenoemde maakte uiteindelijk de tweede Overloonse treffer. De lange spits stond op de juiste plek toen de bal bij toeval via Koen van Bree bij hem terecht kwam.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/sss-18-schrijft-weer-een-derby-op-zijn-naam~a7f1553c/

lees ook SSS’18 blijft de winnende ploeg in de echte derby Als toeschouwer van SSS’18 waren wij voor de wedstrijd er niet gerust op dat SSS’18 deze wedstrijd winnend zou afsluiten.  Immers, Volharding was in de winning mood en had de laatste 3 wedstrijden gewonnen! Maar de wedstrijd was nog geen half uur oud of SSS’18 stond al met 0-2 voor!

Reeds in de 12e minuut werd Ken Wijenberg op rechts goed aangespeeld. Hij keek en plaatste de bal goed voor waar Koen Voesten klaar stond om die kans doeltreffend af te sluiten: 0-1. En in de 26e minuut was het weer raak. Weer was het Koen Voesten, die ook deze kans goed verzilverde: 0-2. Waar bleef Volharding? Het grote nadeel van Volharding was het slecht omspringen met kansen.  Bij Volharding lukte niets en bij SSS’18 lukte alles en ook wist SSS’18 in die fase meer kansen te creëren.

In de tweede helft was het Volharding dat alles in het werk stelde om het tij te kunnen keren. Ze konden immers niet opnieuw van SSS’18 verliezen? lees meer op bron:https://www.sss18.nl/


«   »