Home » Nieuws » Vechtersbazen azc komen uit veilige landen

Vechtersbazen azc komen uit veilige landen

Gepubliceerd op 6 december 2018 om 18:59

De vechtersbazen die dinsdag tekeer gingen bij het asielzoekerscentrum in Overloon, komen overwegend uit zogenoemde ‘veilige landen’. Dat laat burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer weten. 

Overlast en misdragingen van jongeren uit die landen zijn een groot probleem. Niet alleen in onze regio, zoals bekend.” Sinds kort surveilleren in de omgeving van het azc de Boxmeerse straatcoaches. Aan het eind van de middag sloeg in Overloon de vlam in de pan en ontstond een flinke vechtpartij. Volgens Van Soest was de politie snel ter plaatse en werd de rust ook snel  hersteld.Maar daar ging wel wat aan vooraf. Twintig bewoners raakten slaags met elkaar, er werden stokken en messen gebruikt en met tegels gegooid. Eén bewoner van het asielzoekerscentrum moest per ambulance naar het ziekenhuis. Er werden zes asielzoekers opgepakt. 

Straatcoaches

De vechtersbazen zijn voornamelijk alleenstaande jonge mannen uit landen als Marokko en Algerije die geen kans maken op een verblijfsstatus in ons land omdat ze in hun thuisland geen gevaar lopen. Ze moeten terug maar soms lopen asielprocedures niet vlotjes en soms werken de landen van herkomst niet mee aan een snelle terugkeer. Het incident in Overloon staat niet op zich. Een jaar geleden werden zeven vechtersbazen aangehouden na een vechtpartij waarbij een aantal asielzoekers gewond raakte.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/vechtersbazen-azc-overloon-komen-uit-veilige-landen~a56d8853/

                     lees ook Zes arrestaties een gewonde na grote vechtpartij op asielzoekerscentrum

Op het AZC in Overloon is de Politie aan het eind van de middag bezig geweest om een flinke vechtpartij tussen bewoners te sussen.

Zeker twintig personen gingen met elkaar in gevecht, onder meer met stokken en messen.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/290285_zes-arrestaties-een-gewonde-na-grote-vechtpartij-op-asielzoekerscentrum


«   »