overloon nieuws

Home » Nieuws » Hitte klap voor Oorlogsmuseum goed jaar voor ZooParc

Hitte klap voor Oorlogsmuseum goed jaar voor ZooParc

Gepubliceerd op 4 januari 2019 om 11:29

Oorlogsmuseum Overloon heeft door de hitte in de zomer van 2018 minder bezoekers getrokken dan gehoopt.ZooParc noteerde vorig jaar juist een stijging.

OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon heeft door de hitte in de zomer van 2018 minder bezoekers getrokken dan gehoopt. Op jaarbasis 7 procent minder. Het museum telde vorig jaar 114.000 bezoekers. ,,Het verlies van bezoekers zit volledig in de maand juli”, zegt museumdirecteur Erik van den Dungen. ,,We hebben de afgelopen twaalf, dertien jaar, niet zo'n slecht juli-maand gehad.” Dierentuin ZooParc noteerde vorig jaar juist een stijging. 

Wanhopen doet Van den Dungen niet. ,,Dat jaar is voorbij, we zijn gewoon weer op nul begonnen. Al moeten we nu ook niet een voor ons hele slechte winter krijgen.”

Van den Dungen verwacht dat het museumbezoek zich dit jaar weer herstelt. Dat is geen opmerking uit de losse pols. In 2019 (en 2020) wordt stilgestaan bij de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden. De Tweede Wereldoorlog krijgt daardoor meer aandacht en het museum kan daarvan profiteren. ,,Dit jaar zitten we gewoon weer op de 120.000 bezoekers.” 

Dierentuin

Ook dierentuin ZooParc in Overloon had last van de warme juli-maand maar zag desondanks het bezoekersaantal over het hele vorige jaar stijgen. ,,ZooParc heeft het jaar 2018 naar tevredenheid afgesloten met ruim 160.000 bezoekers”, zegt general manager Roel Huibers. ,,Natuurlijk hebben wij ook last gehad van de warme zomermaanden, maar de bijzonder goede nazomer in september en oktober heeft voor een groei van 12.000 bezoekers ten opzichte van 2017 gezorgd.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/hitte-klap-voor-oorlogsmuseum-overloon-goed-jaar-voor-zooparc~a60016ad/


«   »