overloon nieuws

Home » Nieuws » Deze tien restaurants kregen het hoogste cijfer in 2018

Deze tien restaurants kregen het hoogste cijfer in 2018

Gepubliceerd op 4 januari 2019 om 16:48

Voor recensierubriek Over de Tong ik (Ellen Willems-ter Maat ) beoordeelde afgelopen jaar 44 restaurants in de dorpen en steden in het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Nieuwe zaken, nadat ze minimaal een maand hebben ingewerkt, hebben nog steeds de voorkeur. Maar ook restaurants die opeens hotspot zijn, een nieuwe koers varen met een andere chef-kok of het concept veranderden, zijn een bezoek waard.

Maar, misschien nog wel belangrijker dan die rapportcijfers, zijn de herinneringen die bij zijn gebleven. Welke horecazaken staan me maanden later nog steeds levendig bij? Welk gerecht kan ik me nog herinneren? En waar maakte de bediening indruk? Dit is het lijstje van mijn 10 favorieten. 

Restaurants met een 8 of hoger

De Pol in Gaanderen 9.3

Voltaire in Leersum 9.2

De Limus in Nijmegen 9.1

Cuisson in Arnhem 8.6

Boompjes in Overloon 8.2

Je voelt de ambitie van de keuken. Het restaurant is letterlijk en figuurlijk groen. Het eten is fris en verkwikkend. Dutch Cuisine is het credo; 80 procent seizoensproducten, veel van Hollandse bodem en een verhouding van 80 procent plant en 20 procent vlees of vis op het bord. Goede opbouw qua intensiteit van de gerechten.

Old Skool in Druten 8.2

The Hunting Lodge in Rozendaal 8.2

The Green Rose in Arnhem 8.2

Petit Louis in Wageningen 8

Klein Hartenstein in Oosterbeek 8

Le Monde in Wageningen 8

lees ook Boompjes Restaurant mag zich Dutch Cuisine-restaurant noemen!

Boompjes Restaurant in Overloon is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen. Zij zijn immers degenen die de consument – hernieuwd - kennis kunnen laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. En die bovendien de receptuur kunnen verspreiden en de verhalen achter de gerechten kunnen vertellen.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/279834_boompjes-restaurant-mag-zich-dutch-cuisine-restaurant-noemen


«   »