overloon nieuws

Home » Nieuws » Haasje Nederlandse voetbalbond voor Frank Brands

Haasje Nederlandse voetbalbond voor Frank Brands

Gepubliceerd op 12 januari 2019 om 19:13

Een maand geleden werd Frank Brands in Sittard verrast met een haasje van de Nederlandse voetbalbond. De KNVB maakt op dit moment een inhaalslag, want ook alle zaalvoetbalinternationals krijgen nu na hun Oranjedebuut het bekende haasje..(foto Trainer Frank Brands bij Zaalvoetbaldagen in 2016)

De 37-jarige Overloner is trots op de erkenning, "Het is toch leuk als de kinderen zeggen 'papa, je hebt in het Nederlands team gespeeld'. Voor hen is dat toch iets magisch", lacht hij.

Door Henk Lammen

In april 2003 maakte hij zijn debuut in Oranje in een duel met Slowakije. Brands werd vervolgens benaderd om bij Bunga Melati eredivisie te komen spelen. Een verzoek dat hij afsloeg. "Het voelde niet goed, maar betekende eveneens dat ik niet meer in aanmerking kwam voor Oranje. Pas toen ik de overstap maakte naar LZV, dat wel in de eredivisie uitkwam, kwam ik weer in beeld. Marino Pusic, de huidige trainer van FC Twente, was coach. Een fantastische man." Hij loopt naar boven om zijn verleden in Oranje tastbaar te maken. Brands komt terug met een fraai ingelijst Oranjeshirt. Krantenknipsels herinneren eveneens aan de hoogtepunten. Natuurlijk is hij trots. "Spelen in het Nederlands team is sportief gezien het hoogst haalbare dat je mee kunt maken. Dat vergeet je nooit."lees meer op bron:https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/sport/615998/haasje-nederlandse-voetbalbond-voor-frank-brands-uit-overloon-


«   »