overloon nieuws

Home » Nieuws » Aanleg glasvezel

Aanleg glasvezel

Gepubliceerd op 19 januari 2019 om 09:17

16 maart ging de eerste schop symbolisch in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk af te trappen.

Gratis aansluiting

E-Fiber legt samen met aannemer SPIE het glasvezelnetwerk aan in het Land van Cuijk. Eric Vos, oprichter van E-Fiber, laat weten dat alle adressen, ook in het buitengebied, worden aangesloten op het netwerk.

 

In 2019 gereed

E-Fiber gaat met twee aannemers aan het werk.Het netwerk moet medio 2019 klaar zijn.In de tussentijd kan iedereen alsnog een abonnement afsluiten bij een van de providers. “Dat zijn in elk geval de providers die ook betrokken waren bij de vraagbundeling.Mogelijk komt er nog breder aanbod voor de inwoners van het Land van Cuijk”,

aanlegglasvezelkabel18-01-2019-1.jpg

 

De aanleg van het glasvezelnetwerk in zowel de dorpskernen als in de uitgestrekte buitengebieden is zijn de graafwerkzaamheden al in volle gang.Globaal ziet de planning voor de oplevering van het netwerk er als volgt uit: 

gemeente Boxmeer – eind september 2019

Wil je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de aanleg bij jou in de buurt? Download dan Iedereen Glasvezel App in de App Store en de Google Playstore.

Wat gaat er gebeuren?

Wanneer we bij u in de straat starten met graven, kondigen we dit vooraf aan. Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk gaat elke dag een deel van de straat open en aan het eind van de dag ook weer dicht. De woningen en winkels zullen middels loopplanken te allen tijde bereikbaar zijn. De glasvezelkabel die vanaf de straat naar uw huis loopt, wordt via een ondergrondse boring onder uw tuin geschoten naar de gevel. In uw tuin wordt dus bij voorkeur niet gegraven. Uiteraard ruimen we alles weer netjes op en zullen wij er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken.

aanlegglasvezelkabel18-01-2019-2.jpg

 

Waarom is glasvezel belangrijk voor Overloon?

Het gebruik van data neemt toe sinds de komst van het internet halverwege de jaren ’90. Dit komt doordat we steeds gebruik maken van internet. Daarnaast vraagt het toenemende aantal bewegende beelden en foto’s van hoge kwaliteit om sneller en beter internet. Glasvezel kan deze toenemende vraag aan.De bestaande verbindingen in Overloon kunnen de snelheden niet altijd leveren.Naast meer snelheid biedt glasvezel ook de mogelijkheden aan ondernemers om nieuwe diensten en apps te ontwikkelen.Ook thuiswerken wordt gemakkelijker en stabieler.Glasvezel is een belangrijke voorziening Voor de inwoners en ondernemers.Met glasvezel zijn we op de toekomst voorbereid.

Vragen

De aanleg van glasvezel in het Land van Cuijk is een hele operatie, maar de overlast zal beperkt zijn en het overstappen en aansluiten is een fluitje van een cent. Om de onduidelijkheden die er nog zijn bij je weg te nemen, beantwoorden we alle vragen over glasvezel die je maar kunt bedenken.

De klantenservice van LVCNET is bereikbaar op 0485-745800 en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 – 11 uur. Ook per e-mail: klantenservice@lvcnet.nl kunt u ons bereiken.

De aanleg van het glasvezelnetwerk is voor alle huishoudens gratis.Om ook gratis te worden aangesloten op het netwerk dien je zo snel mogelijk een glasvezelabonnement af te sluiten via een van de beschikbare providers. Een internetabonnement is al beschikbaar vanaf € 37,50 per maand. Meer weten? Kijk op lvcnet.nl op facebook en twitter.of e-fiber.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.