overloon nieuws

Home » Nieuws » aantal inwoners in Overloon afgenomen

aantal inwoners in Overloon afgenomen

Gepubliceerd op 2 februari 2019 om 18:51

LAND VAN CUIJK - Om krimp in de regio te voorkomen, zal nadrukkelijk gezocht moeten worden naar een mogelijkheid om mensen van elders aan te trekken. Het aantal geboortes in deze regio is op zichzelf onvoldoende om krimp tegen te gaan. Dat blijkt uit de bevolkingscijfers van de gemeentes. 

Eerder deze week kwamen in Boxmeer projectontwikkelaars en bestuurders bij elkaar om te praten hoe er sneller en meer gebouwd kan worden in het Land van Cuijk. In het Land van Cuijk en Gennep werden er in het afgelopen jaar in totaal 926 baby’s geboren, terwijl er 998 mensen overleden. 

Dat het aantal mensen in de regio nog wel is gestegen, komt vooral door mensen die ervoor kiezen om naar het Land van Cuijk te verhuizen. 

Negen dorpen

In negen dorpen in het Land van Cuijk is vorig jaar het aantal inwoners afgenomen. In de andere 24 kernen groeide de bevolking. Mill, Velp, Gassel, Sint Agatha, Haps, Oploo, Landhorst, Overloon en Vierlingsbeek telden op 1 januari van dit jaar minder mensen dan een jaar eerder.

De gemeente Boxmeer groeide afgelopen jaar in totaliteit het hardst. Er kwamen 215 inwoners bij. Er werden 244 baby’s geteld. Daar stonden echter 264 mensen tegenover die overleden. In 2018 vestigden 1.722 mensen zich in Boxmeer, maar er vertrokken er 1.487. 

Azc Overloon

De grootste krimp laat Overloon zien, totaal 74 mensen minder. Maar dat geeft een vertekend beeld. In dat cijfers zijn ook de mutaties in het azc in Overloon opgenomen. Dat waren er op 1 januari 57 minder dan een jaar eerder. Maar ook zonder de asielzoekers die in Overloon zijn ondergebracht, laat Overloon nog altijd een krimp zien.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/aantal-geboortes-in-land-van-cuijk-blijft-achter~a31ac94b/


«   »