Home » Nieuws » Vrijheid, blijheid voor hond in Boxmeer

Vrijheid, blijheid voor hond in Boxmeer

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 18:05

Het plan om hondenbezitters te verplichten hun dieren in delen van het Boxmeerse buitengebied aan de riem te houden, kan de papierversnipperaar in. Slecht plan, vinden de politieke partijen.

De politieke partijen vragen zich vooral af hoe je dat moet controleren en wie dat dan moeten doen. Alles blijft nu bij het oude.

Storen

Burgemeester en wethouders wilden in bos- en natuurgebieden bij Overloon en in het Maasheggengebied, op wegen en paden die eigendom van de gemeente zijn, het verbod instellen. De redenen? Honden storen het wild en koeien kunnen door de loslopende honden met een parasiet besmet raken en hun vrucht verliezen.En wat te denken van het Maasheggengebied, net door Unesco aangewezen als belangrijk natuurgebied. Daar wil je toch geen hond aan je been hebben hangen?

De argumenten voor een verbod worden nu door de politiek één voor één getackeld. Volgens VDB/ LO is het 'een van de slechtste voorstellen van de afgelopen tien jaar'. ,,We kunnen van alles verzinnen, maar als je dat doet, moet je handhaven", vindt Marc Oudenhoven van die partij. ,,Dit is niet te controleren." Het is een argument dat vrijwel alle partijen gebruiken om 'nee' tegen het voorstel te zeggen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/vrijheid-blijheid-voor-hond-in-boxmeer~a7d7ba08/

lees ook Hond ook in buitengebied aan de riem

Honden moeten voortaan in delen van het buitengebied van de gemeente Boxmeer aan de riem.Het gaat daarbij  vooral om de bos- en natuurgebieden bij Overloon en het Maasheggengebied.

Boxmeer wil zo niet alleen de natuur beschermen, maar ook het vee dat er loopt, recreanten en weggebruikers.Loslopende honden kunnen veel schade aanrichten, zeggen burgemeester en wethouders die voor het verbod pleiten. De dieren kunnen wild ‘opsporen, verstoren, opjagen en zelfs doden'.

 Hondookinbuitengebiedaanderiem--4.jpg lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/292555_hond-ook-in-buitengebied-aan-de-riem


«   »