overloon nieuws

Home » Nieuws » Verhuizing van Huize Loôn: een grote dag voor de bewoners 

Verhuizing van Huize Loôn: een grote dag voor de bewoners 

Gepubliceerd op 8 februari 2019 om 12:37

OVERLOON - Van het oude bejaardenhuis naar gloednieuwe zorgappartementen in de Hof van Loon. De bewoners van Huize Loôn maakten gisteren een hectische dag mee tijdens hun verhuizing. (foto van opening van Hof van Loon op 25 januari)

Van Huize Loôn naar Hof van Loon

33 bewoners van het verouderde zorgcentrum Huize Loôn in Overloon verhuisden gisteren naar het gloednieuwe Hof van Loon, even verderop in het centrum van het dorp. Dat was natuurlijk een hele onderneming voor de oudere cliënten die kampen met fysiek en geestelijk ongemak en zorg krijgen van Pantein.

medebewoners werden overdag in gemeenschapshuis De Pit in het dorp activiteiten gehouden zoals een demonstratie klompen maken, zodat de verhuizers ongestoord hun werk konden doen. In De Pit konden de bewoners ook eten. Aan het begin van de avond mochten ze naar hun nieuwe woning.

Vrijwilliger Grada Klaassen neemt Mia bij de hand als ze voor de laatste keer haar oude kamer in Huize Loôn verlaat. ,,Vandaag is toch een spannende dag’', aldus Mia.

Vrijwilliger Grada Klaassen neemt Mia bij de hand als ze voor de laatste keer haar oude kamer in Huize Loôn verlaat. ,,Vandaag is toch een spannende dag’', aldus Mia. © Ed van Alem

Na een broodmaaltijd om 17.00 uur ging Mia tegen 18.00 uur op weg naar haar nieuwe woning. Dat gebeurde in etappes, want het nieuwe zorgcentrum telt vijf woongroepen.

Na een broodmaaltijd om 17.00 uur ging Mia tegen 18.00 uur op weg naar haar nieuwe woning. Dat gebeurde in etappes, want het nieuwe zorgcentrum telt vijf woongroepen. © Ed van Alem

meer FOTOREPORTAGE op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/verhuizing-van-huize-loon-een-grote-dag-voor-de-83-jarige-mia~a7558794f/

lees ook Geslaagd openingsweekend Hof van Loon

Op vrijdag 25 januari vond de feestelijke opening van het nieuwe zorgcentrum van Pantein plaats.

Op zaterdag 26 januari bezochten zo’n 1700 geïnteresseerden de open dag van Hof van Loon. Op beide dagen waren er veel complimenten voor de ruime appartementen, de sfeervolle inrichting van het gebouw en de opzet van de tuin.

Op 7 februari verhuizen de 33 cliënten naar van Huize Loôn naar Pantein Hof van Loon. In dit gebouw zijn 3 woongroepen voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en 2 woongroepen voor mensen met dementie. Binnen deze woongroepen beschikt iedere cliënt over een eigen appartement. De appartementen zijn ook geschikt om door echtparen te worden bewoond. In de gezamenlijke huiskamer van de woongroep eten cliënten samen en vinden activiteiten plaats.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/302746_geslaagd-openingsweekend-hof-van-loon


«   »