overloon nieuws

Home » Nieuws » Voetbalclub zoekt vrouw: de trainer van het vrouwenteam is nu vaak een man

Voetbalclub zoekt vrouw: de trainer van het vrouwenteam is nu vaak een man

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 12:00

SSS’18 wil breken met een traditie. De voetbalclub uit Overloon hoopt voor volgend seizoen op een vrouw als coach bij de voetbalsters. Hoe logisch dat misschien ook klinkt, zo eenvoudig is dat nog niet.

Leon van de Pasch, technisch bestuurslid van SSS, stelt dat zijn club in de zoektocht naar de nieuwe trainer nadrukkelijk inzet op een vrouw. Met Frank Brands staat de achtste mannelijke trainer in tien jaar tijd voor de groep. Zijn vertrek na dit seizoen biedt de tweedeklasser een kans op een trendbreuk.

,,Ik denk dat het goed is om een vrouw voor de groep te hebben. Voor de communicatie, voor het inlevingsvermogen, voor het gevoel. Bij een mannelijke trainer is er toch sprake van een kloof met de groep”, zegt Van de Pasch.

Twee reacties

Maar of het daadwerkelijk zo ver komt bij het hoogst spelende vrouwenteam uit de regio, is de vraag. ,,Ik heb nog nooit een sollicitatie van een vrouw gehad voor een van onze eerste elftallen”, zegt Van de Pasch. ,,Het vrouwenvoetbal heeft een boost gehad met de opmars van de Oranje Leeuwinnen, met het gewonnen EK in 2017. Ik had verwacht dat daar voor ons meer uit voort zou komen.”

Het aantal reacties voor de trainersfunctie bij de SSS-vrouwen valt voorlopig zelfs tegen. ,,Het vrouwenvoetbal staat minder hoog aangeschreven. Er hebben twee mensen gereageerd op onze vacature bij de vrouwen, onder wie een trainer uit Tilburg.”lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/voetbalclub-zoekt-vrouw-de-trainer-van-het-vrouwenteam-is-nu-vaak-een-man~aada9b40/

lees ook

SSS’18 vrouwen 1 zoekt enthousiaste trainer of trainster! 

Voor het seizoen 2019-2020 zijn de voetbalsters uit Overloon, uitkomend in de tweede klasse, op zoek naar een trainer of trainster. Een damesploeg met verschillende leeftijden waarbij teamspirit en plezier de basis zijn om samen voor het hoogsthaalbare te gaan.

Ben jij of ken jij iemand die zin heeft in een nieuwe uitdaging of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Leon van de Pasch (06) 25 51 35 68 Pasch via l.vandepasch@ziggo.nl.

Bron: https://www.sss18.nl/


«   »