overloon nieuws

Home » Nieuws » Doe mee en speel de KoersKaart!

Doe mee en speel de KoersKaart!

Gepubliceerd op 28 februari 2019 om 15:58

Samen praten over de ontwikkeling van onze kinderen uit Overloon en omgeving. Wat hebben onze kinderen nu en in de toekomst nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen?

U vindt op deze website de informatie over de KoersKaart in Overloon. Op de pagina 'Informatie' vindt u antwoorden op de vragen u waarschijnlijk heeft.  Staat uw vraag er niet bij dan vinden wij het fijn als u dit ons laat weten door met ons contact op te nemen. 

De speelperiode van de KoersKaart is van maandag 11 maart tot maandag 1 april.

De kick-off vindt plaats in de Josefschool op maandag 11 maart 
(19.30 uur tot 21.30 uur)

Wat is de KoersKaart?

De KoersKaart is een instrument om op een gestructureerde manier de dialoog met elkaar aan te gaan over thema's die spelen binnen een groep, organisatie, gemeente, bedrijf of gemeenschap. Door met zo veel mogelijk mensen de dialoog aan te gaan ontstaat betrokkenheid, saamhorigheid en verbinding.  De input van alle deelnemers levert gemeenschappelijke beelden op en leidt uiteindelijk naar een gemeenschappelijke koers. 

Voor wie is de KoersKaart?

De KoersKaart voor Overloon is ontwikkeld in opdracht van Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek. De Josefschool is een van de vijf scholen van deze stichting en initiatiefnemer. 
In het perspectief van nieuwbouw richting een kindcentrum (onderwijs en kinderopvang) is het van belang een duidelijke visie te hebben over de ontwikkeling van kinderen in Overloon en omgeving. Uiteindelijk zal de visie leidend zijn bij het bouwen van een kindcentrum in een optimale ontwikkelomgeving.

Wie mogen meedoen met de KoersKaart?

Iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van kinderen uit Overloon en omgeving mogen deelnemen aan de KoersKaart. 
Dit zijn alle jongeren, toekomstige ouders, ouders, opa's en oma's, inwoners, verenigingen, de pit, bedrijven, maatschappelijke ondernemingen, kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, GGD, CJG, logopedie, etc..

Hoelang duurt het spelen van de KoersKaart?

De KoersKaart duurt ongeveer 2 uur. 

Wat gaat met de gegevens van de KoersKaart gebeuren?

Alle gegevens worden anoniem ingevoerd in een database en geanalyseerd door consultants van De Koers BV. Op hoofd-en subthema’s worden statistieken gedraaid. Rond de meivakantie volgt een terugkoppeling naar iedereen via deze website en via een informatiebijeenkomst.

Hoe kan ik me opgeven voor de kick-off op maandag 11 maart?

U kunt zich opgeven door uw initialen en geboortedatum in te vullen op de pagina 'spelen'.lees meer op bron:http://www.onzekinderenonzetoekomst.nl/Home/


«   »