overloon nieuws

Home » Nieuws » Wandelen door Ezelshemel en langs watermolen

Wandelen door Ezelshemel en langs watermolen

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 20:22

De wandeling is op donderdag 14 maart en begint bij de watermolen om 13.30 uur aan de Grotestraat in Vierlingsbeek.vertrekken vanaf de Pit in Overloon om 13.00 uur 

Seniorenwandeling i.s.m. KBO De wandeling begint bij de watermolen aan de Grotestraat in Vierlingsbeek. Van de watermolen zijn de eerste gegevens al van rond 1466.In de loop der jaren heeft de molen diverse veranderingen ondergaan. In de tweede wereldoorlog is hij zelfs verwoest, alleen het waterrad bleef gespaard. De molen is in 1970 in zijn geheel gerestaureerd en hij doet het nog steeds. In 2009 is hij gekoppeld aan een generator en wekt stroom op voor 5 tot 10 huishoudens.

Bij de molen in de molenbeek is enkele jaren geleden een vispassage aangelegd. De molenbeek is toen ook voor een groot deel op de schop geweest, onder andere zijn de stuwen er uit gehaald en heeft men de beek meer laten meanderen.

We gaan in het verlengde van de molenbeek naar de Ezelshemel, hopelijk zien we daar bloeiende bosanemonen. We vervolgen dan de wandeling in de richting van de restanten van kasteel het Makken. Vandaar wandelen we langs een andere weg weer terug naar de watermolen.

We vertrekken vanaf de Pit in Overloon om 13.00 uur. Aanvang van de wandeling bij de Watermolen is om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Verdere inlichtingen bij Christin Hendriks, tel. 0478-641719 of  Ben Verheijen, tel. 0478-642577.Bron : https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei/activiteiten/wandelen-door-ezelshemel-en-langs-watermolen


«   »