overloon nieuws

Home » Nieuws » TC Loonse Duinen opent tweede padelbaan

TC Loonse Duinen opent tweede padelbaan

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 20:10

Overloon-Op zaterdag 30 maart om 14.00 uur op feestelijke wijze onze 2e padelbaan! Wij willen daarom iedereen uitnodigen om dit samen te vieren. Vanaf 14:00 kan er padel gespeeld worden en zullen alle aspecten van het spelletje worden toegelicht door ervaren padelspelers. De padelcommissie zal deze middag voorzien van muziek en een hapje en een drankje!

Naast de feestelijke opening van de 2e padelbaan staan er een aantal padelavonden gepland. Op 1, 2, 8 en 9 april (19:00 tot 21:00) organiseren wij inloopavonden voor iedereen die het spelletje graag wat beter wil leren kennen. Tijdens deze avonden zullen de regels en de basis van padel worden toegelicht. Het doel van deze avonden is om zo veel mogelijk mensen te laten ruiken aan het spelletje op een gezellige en sportieve manier. Deelname is volledig vrijblijvend, aanmelden is dus ook niet nodig.

Wij zien jullie graag allemaal tijdens deze activiteiten!

Sportieve groet,

De Padelcommissie

meer info op de website van TC Loonse Duinen op tcloonseduinen.visualclubweb.nl of op facebook.com/tcloonseduinen www.facebook.com/tcloonseduinen

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. Het speelveld is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner en met een omheining van glas en hekwerk. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren is ook toegestaan. Tactiek is essentieel, aangezien de bal altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s, op ieder niveau. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

 

Zie ook  officiële opening padelbaan TC Loonse Duinen Overloon-24 en 25 september was er het groot feest bij TC Loonse Duinen.Op die datum viert de club haar 40-jarig bestaan met de opening van een nieuwe Padelbaan Vanaf 24 september kunnen racketsporters zich bij Tennisclub Loonse Duinen uitleven op gloednieuwe padelbanen.De officiële opening was 25 september 2016 meer foto’s van de  officiële opening op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2016/officieele-opening-padelbaan-tc-loonse-duinenhttps://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2016/officieele-opening-padelbaan-tc-loonse-duinen


«   »