overloon nieuws

Home » Nieuws » Spaanse passie van Luna Zegers en Logeko

Spaanse passie van Luna Zegers en Logeko

Gepubliceerd op 29 maart 2019 om 14:11

OVERLOON – Flamenco-zangeres Luna Zegers geeft samen met het Overloons Gemengd Koor Logeko een concert in de Theobalduskerk. Op zaterdag 13 april om 19.30 uur staat het programma Con la Musica geheel in het teken van de Spaanse taal en muziek.

Door Twan Dohmen

De 44-jarige Zegers was in 2015 de eerste niet-Spaanse die afstudeerde aan het conservatorium in Barcelona als flamenco-zangeres. Ze woont afwisselend in Barcelona en Amsterdam. Het optreden onlangs in De Weijer Boxmeer en binnenkort in Overloon voelt als ‘thuiskomen’.

Kinderkoor

“Pianoles had ik in Boxmeer en in Overloon zat ik bij een kinderkoor. Op de middelbare school in Venraij zat ik in een poprockband. Ik kom uit een gezin waarin muziek een hoofdrol speelde. Mijn moeder zong, mijn vader dirigeerde het Vierlingsbeekse koor Evergreen. Fantastisch om straks te zingen in de kerk van mijn geboortedorp.”

Flamenco geeft troost: ‘In vijf jaar tijd verloor ik mijn gezin’

Vorig jaar kwam haar autobiografie Solo uit. Daarin beschrijft Zegers de dood van zus Marieke, en van haar vader en moeder. In die zware tijden vindt ze troost bij haar passie flamenco, de dans en zang uit het Spaanse Andalusië.

“In vijf jaar tijd verloor ik mijn gezin. Flamenco bezingt het leven en de dood. In de Argentijnse tango, verwant met de flamenco. Vind je die thematiek ook terug. Muziek hoort bij mijn leven. Tijdens een lang verblijf in India ontdekte ik de flamenco en dat bleek voor mij een schot in de roos.”

Vreugde en eenzaamheid

Het recent verschenen debuutalbum Entre dos mundos (Tussen twee werelden) gaat in op haar strijd om te overleven na de dood van haar dierbare familieleden. “Ik ging naar mezelf op zoek. In deze passievolle muziek en dans kon ik mij verder ontwikkelen. Het symboliseert de emotie die ik voel, in een passende muzikale stijl. Ik deel de vreugde in de Allegrías en kan mijn gevoelen van eenzaamheid uiten in Soleares.”

‘Veel veranderd in het dorp, grappig is de boerderijautomaat’

Zegers verhuisde op haar negentiende naar Amsterdam om politicologie te studeren. Even terug in Overloon zegt ze: “Er is veel veranderd in het dorp. Grappig vond ik dat er een boerderijautomaat staat bij het station in Vierlingsbeek. Ik voel me nu meer geworteld in Amsterdam en Barcelona, ik ben hier ook al zo lang weg. Twee tantes en een neef wonen nog wel in het dorp.”

Vrolijk concert

Met Logeko zingt Zegers twee populaire Spaanse nummers (van Mecano en een songfestivalinzending) en het Argentijnse Te Quiero. “Het concert mag ook vrolijk worden. Het wordt een combinatie van een lach en een traan.”

Kaarten kosten 15 euro (inclusief consumptie) en zijn te koop bij Bakkerij Degen, Shop Jacobs, Kapper Karen of via www.logeko.nl. zie ook www.lunazegers.com  Na afloop van het concert is in gemeenschapshuis De Pit nog meer Spaanse muziek te beluisteren.

Kaarten zijn  te verkrijgen bij de leden van LOGEKO En zijn ook te bestellen door het bedrag over te maken op rek.nr. NL86RABO0141408405 tnv Zangvereniging logeko met vermelding van uw naam en adres(bij omschrijving) Als U een bevestiging wilt stuur dan een mail naar penningmeester@logeko.nl na betaling krijgt U een bevestiging per mail toegestuurd. De kaarten liggen dan klaar bij de kassa in de kerk.

                                                  Vergroot na klik                                                                                                                             Vergroot na klik


«   »