overloon nieuws

Home » Nieuws » Van Martin Gaus hondenschool Boxmeer-Venray naar hondenschool Brabant-Limburg

Van Martin Gaus hondenschool Boxmeer-Venray naar hondenschool Brabant-Limburg

Gepubliceerd op 31 maart 2019 om 12:03

Op de Merseloseweg net voorbij de Bossenhoek verwijst een bescheiden bordje naar de Martin Gaus hondenschool. Aan een verharde bosweg ligt de rustig gelegen locatie, verscholen tegen de bosrand. Achter het woonhuis, omzoomd door struikgewas en hoge bomen, liggen de groene omheinde trainingsvelden. In een opvallend rustige sfeer worden hier honden en hun baasjes begeleid door Jolande Segers. Het uitgangspunt voor de baasjes luidt Je moet een hond niet straffen voor wat hij fout doet, maar belonen voor wat hij goed doet De filosofie van Martin Gaus, positief trainen.

Tot 2014 werkte Jolande in de administratieve sector. Hoe komt iemand erbij, het roer zo radicaal om te gooien? We vroegen het haar.

Al jaren heb ik zelf honden (en nog veel meer andere dieren). Mijn eerste eigen hond kwam uit het asiel. Ik was de derde eigenaar van deze zeer lieve en aanhankelijke hond, kruising Husky-Hazewind. Hij had wel problematisch gedrag. Daarvoor zijn we samen diverse malen naar Lelystad geweest en daar enorm goed begeleid in de opvoeding van deze hond. Boris is ruim 14 jaar mijn maatje geweest. Daarna kwam Roxy, kruising Duitse herder / Mechelse herder. Een jaar later kwam Butler een pup (blindengeleidehond in opleiding) die ik als puppycoach in het eerste jaar van zijn opvoeding mocht begeleiden, waarna hij verder werd opgeleid tot blindengeleidehond. Roxy kreeg in 2014 een nest pups en zo kon ik ook zelf ervaren wat het is om pups in de eerste weken van hun leven te begeleiden. In dat jaar besloot ik om het roer om te gooien. Mijn baan opgezegd en ik ben gaan bijscholen / omscholen. Nu niet zelf honden opvoeden, maar het overbrengen aan anderen. Het was een intensieve periode van leren, stages lopen en ontdekken. In april 2015 werd mijn Martin Gaus hondenschool geopend door Martin Gaus

5051471-1.jpg 5051476-1.jpg

zelf. Het was fantastisch. Inmiddels nu een aantal jaren verder is het tijd geworden voor mij om een nieuwe weg in te slaan en onder eigen naam ga ik nu mijn hondenschool verder uitbouwen. De franchise organisatie zoals die er was, vinden we niet meer van deze tijd en daarom gaan de Martin Gaus hondenscholen verder onder eigen naam, maar wel de samenwerking opzoekend met elkaar en andere collega's.Tevens blijf ik als docent voor de opleiding kynologisch instructeur verbonden aan de Martin Gaus Academie. Vele hebben mij inmiddels al weten te vinden, ik heb al enorm veel honden en hun baasjes mogen begeleiden. Er komen inmiddels zelfs zoveel honden dat ik het  niet meer alleen kan. Met twee hele fijne trainers heb ik al een aantal jaar mijn team gevormd. Door de groei zal er op korte termijn echter nog iemand bij moeten komen.

Een nieuwe naam, een nieuw logo,

BronfotohondenschoolBrabant-Limburg-2.pngeen nieuwe website. Echter Jolande blijft dezelfde persoon die met enorm veel passie en enthousiasme aan het werk blijft. Professioneel (SPPD geaccrediteerd), positief en persoonlijk. Dat zijn de kernwoorden waarmee we haar het beste kunnen omschrijven.

Nieuwe website: www.hondenschoolbrabantlimburg.nl  5ca1206512.jpg

 


«   »