Ondanks gelijkspel is het vertrouwen bij SSS’18 groot

Gepubliceerd op 7 april 2019 om 21:29

Ook al win je de eerste wedstrijd tegen DAW uit Schaik, dan wil dat niet zeggen dat de tweede wedstrijd de zondag daarna ook een overwinning zal opleveren. Dat weten we natuurlijk, maar het leek er in het begin van de wedstrijd even op alsof de spelers van SSS’18 daar van uit gegaan waren.

Het was een slome start, maar DAW dacht daar anders over: Laat SSS’18 maar komen wij wachten onze kans wel af.. Dan gaat mijns inziens het feit dat je bovenaan staat toch werken. Je ruikt aan het kampioenschap en je vraagt je af: zal het dit jaar wel gaan lukken? De druk op elke komende wedstrijd is dan duidelijk aanwezig.Toch begon SSS’18 goed aan de wedstrijd en in de 10e minuut was er een duidelijke kans voor SSS’18 om afstand van de tegenstander te nemen. Frits Lucassen werd prima aangespeeld door Burak Tarstan, maar Frits kon in die vrije positie niet scoren. Jammer! 8 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Er werd een overtreding gemaakt op de rand van  het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf voorrang aan de voordeelregel en daardoor kwam Bart Vos vrij voor keeper Thomas Massop, maar op die inzet had ook hij geen antwoord. 0-1 Toch had SSS’18 in die fase van de wedstrijd het betere van het spel en in de 26e minuut ging een schot van KoenVerlinden net naast de verkeerde kant van de paal Een minuut later kreeg Ken Wijenberg een gele kaart, maar reeds in de 30e minuut was er een goede aanval van SSS’18. De bal ging van Burak Tastan naar Koen Verlinden en hij speelde Bas Joosten in de diepte aan en die was niet meer tegen te houden en werd dus neergelegd: Strafschop. Bas benutte die mogelijkheid zelf schitterend: 1-1

In de 36e minuut kreeg een DAW speler geel na een grove overtreding op Bas Joosten, maar die geboden kans werd niet in een doelpunt omgezet.  De rust brak aan met een 1-1 stand. Wanneer de hoop op de tweede helft gericht was om tot verrassende acties te kunnen komen,kwamen we bedrogen uit. Zowel DAW als ook SSS’18 kregen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en wanneer een kans in een doelpunt omgezet had kunnen worden was de wedstrijd gespeeld. Maar dat gebeurde niet voor SSS’18 en ook niet voor DAW. Gelukkig voor SSS’18 hebben zowel Erp als ook Helvoirt punten gemorst. Alleen Real Nulet staat nu op de tweede plek. Een ding is een feit: iedereen kan van iedereen winnen. Het slot van de competitie ziet er geweldig uit. Zondag gaat SSS’18 naar Helvoirt. Alweer een topper! https://www.sss18.nl/