overloon nieuws

Home » Nieuws » onthulling Een Muur van Vrijheid

onthulling Een Muur van Vrijheid

Gepubliceerd op 7 april 2019 om 18:47

In het Oorlogsmuseum Overloon is door kunstenares Angret Meij deze week de laatste hand gelegd aan de Muur van Vrijheid.Op zondag 7 april was de onthulling door Wethouder Jeu Verstraaten

Wat is vrijheid voor jou? Die vraag stelde de uit Tegelen afkomstige Angret Meij in de afgelopen drie jaar aan honderden mensen. En het antwoord op die vraag ging zoals verwacht kon worden alle kanten op. Meij ging daarmee aan de slag door elk van die antwoorden vast te leggen in een schilderijtje. Elk schilderijtje, van 10 bij 15 centimeter, werd zo een persoonlijke bouwsteen om een muur mee te bouwen. Inmiddels heeft zij vele honderden schilderijtjes, die nu in Overloon samengebouwd zij tot een vrijheidsmuur.

Inmiddels is er ook een boek gemaakt over deze muur, met daarin een groot aantal persoonlijke visies op wat vrijheid voor mensen betekent. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met de kleine kunstwerkjes die bij elk verhaal horen.

De muur en het boek is gepresenteerd tijdens de onthulling op zondagmiddag 7 april in het Oorlogsmuseum Overloon. Daarna zal de muur in het museum te zien zijn tot 18 oktober, de dag waarop Venray werd bevrijd in 1944 en het eindpunt van de Slag om Overloon.

Het gaat om 871 bouwstenen, dus het totale oppervlak van de tegelwand zal ongeveer veertien vierkante meter bedragen.Voor meer informatie over Angret Meij kunt u terecht op: www.angret.nl  www.oorlogsmuseum.nl


«   »