overloon nieuws

Home » Nieuws » Mijlpaal tien jaar Militracks!

Mijlpaal tien jaar Militracks!

Gepubliceerd op 6 mei 2019 om 18:45

Op 18 en 19 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon de tiende editie plaats van Militracks; het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Twee dagen lang zijn er meer dan 100 rijdende voertuigen te zien, een absoluut recordaantal voor deze speciale jubileumeditie.

Meerijden

Geïnteresseerden in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog kunnen hun hart ophalen tijdens Militracks 2019. Er zijn onder andere Duitse tanks, halfrupsen, vrachtauto’s, personenvoertuigen en motoren te zien. Op het anderhalve kilometer lange parcours door de bossen rondom het museum kunnen bezoekers zelfs meerijden op deze voertuigen, bijzonder om een keer te beleven!

10eeditievanMilitracks--1-1.jpg

 

De slag om Overloon

Er wordt dit jaar enorm uitgekeken naar de Panther van Musée des Blindés uit Saumur, in Frankrijk. Dit type Duitse tank was betrokken bij de slag om Overloon in 1944 en was nog niet eerder rijdend te zien op Militracks. Een unicum tijdens deze speciale editie dus. 

 

Brand

Een ander bekend project is de restauratie van een Nashorn, een zware Duitse tankjager. Al jaren is een team met man en macht aan het werk om de Nashorn in originele staat te herstellen. Toen het noodlot toesloeg en bij een brand er grote voertuig schade ontstond, was dat een enorme tegenslag. En toch zet het team de schouders eronder en gaan ze door met de restauratie. Op Militracks tonen ze hun Nashorn en maken ze hun verdere plannen bekend hoe ze het voertuig weer back on track willen krijgen.

 

Maar er is meer..

Naast het rijdend materieel, wordt er ook een werkplaats gecreëerd waar live aan voertuigen wordt gesleuteld en waar alle mogelijkheid is om vragen te stellen. De grote militariamarkt

10eeditievanMilitracks--3-1.jpg

is niet te missen voor iedereen die geïnteresseerd in boeken, kleding en ander historisch materiaal. En last but not least, de entree tot het museum is bij de prijs inbegrepen. Kortom; tijdens Militracks 2019 valt er dus genoeg te zien en beleven!

Datum:Zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019
Tijd:9 -17 uur
Locatie:Museumpark 1 5825 AM Overloon

PLAN UW ROUTE

NAAR DE WEBSIT Militracks online voorverkoop van Militracks-tickets op  https://www.eventbrite.nl/e/tickets-militracks-2019-50480533635

meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   

kijk ook de foto's van Militracks 2018 op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2018/militracks-2018

PARKEREN

Door evenement Militracks is overloon vanaf 18 en 19 mei lastig(-er) bereikbaar!! Door gebrek aan parkeerruimte in het dorp De Militracks-parkeerplaats is ongeveer 800 meter van het museumterrein gelegen.Parkeren kost per auto 3 euro (per dag) en dat kan contant of met PIN voldaan worden. Het parkeerterrein is te vinden door de speciale P-bebording te volgen. Zowel vanaf de snelweg (A73, afslag 7) als de provinciale wegen staat de route daarheen duidelijk aangegeven.
Voor mensen met een beperking rijdt er een shuttle-busje. 


«   »