overloon nieuws

Home » Nieuws » Naar tuchtcollege na verboden rit over weg voor ambulances Maasziekenhuis

Naar tuchtcollege na verboden rit over weg voor ambulances Maasziekenhuis

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 22:36

Rob Noy uit Overloon heeft bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven een klacht ingediend tegen het Maasziekenhuis in Beugen.

Hij vindt dat er door het ziekenhuis te weinig is gedaan met zijn klacht over de behandeling van zijn vader toen hij die vorig jaar met een herseninfarct naar het ziekenhuis bracht. 

07-05-19,Noy trof na een zoektocht zijn vader half hangend uit de auto op een Duitse snelweg aan, vlakbij de grens. 112 bellen lukte niet door een haperende telefoon, waarna hij besloot zijn vader zelf naar het ziekenhuis te brengen. 

Om geen tijd te verliezen en zo snel mogelijk bij de eerste hulp aan te komen, nam hij bij het ziekenhuis de weg voor de ambulances. 

Via de receptie van het ziekenhuis was het Noy inmiddels gelukt zijn komst bij de eerste hulp aan te kondigen. Daar begon volgens hem ook al de discussie met een verpleegkundige die vond dat hij 112 moest bellen. 

Zelfs toen hij voor de deur stond met zijn vader bleef zij daarin volgens Noy volharden. De Overloner verwijt het ziekenhuis dat er geen acute hulp is verleend en dat hij ‘in een stressvolle situatie zeer onvriendelijk en onheus is bejegend’.

Lees ook

Uiteindelijk werd zijn vader geholpen maar Noy hield aan het incident een slechte smaak over. Hij diende een klacht in bij het ziekenhuis, maar vreest nu, bijna een jaar later, dat daar weinig mee is gedaan. Hij heeft zelf niets meer over de afhandeling van de klacht te horen gekregen. 

Waarom hij de kwestie nu aankaart bij het tuchtcollege? ,,Ik kreeg van alle kanten bijval nadat ik mijn verhaal had gedaan. Mensen hebben allemaal wel zo’n soort verhaal of kennen iemand die zoiets heeft meegemaakt. Ik begon me af te vragen: zou er nog iets met mijn klacht zijn gedaan? Nee, eigenlijk niet.” lees verder op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/naar-tuchtcollege-na-verboden-rit-over-weg-voor-ambulances-maasziekenhuis~a280e545/


«   »