overloon nieuws

Home » Nieuws » Boompjes Restaurant als 1 van de 3 genomineerde van Nederland voor beste groente restaurant 2019

Boompjes Restaurant als 1 van de 3 genomineerde van Nederland voor beste groente restaurant 2019

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 15:06

Nederland staat met elf restaurants in de Top 100 van beste groenterestaurants van de wereld. De Librije bezet de hoogste notering op nummer 9.De lijst is een initiatief van We’re Smart van Frank Fol en is maandag 6 mei in Amsterdam gepresenteerd. Bord’Eau wint de titel Beste Groenterestaurant 2019 van Nederland.

In de Top 100 van dit jaar vinden we 26 nieuwe restaurants, waarvan Villa Aida in Wakayama (Japan) op de 17de plaats staat en daarmee de hoogste nieuwkomer is. Het restaurant Joia in Milaan is de hoogste stijger in deze Top 100. Het gaat van de 60ste naar de 5de plaats.

 

Elf Nederlandse restaurants in de top 100

In de Top 100 staan 11 Nederlandse restaurants met als nieuwkomers Spectrum in Amsterdam (16), Bord’Eau in Amsterdam (38), Juniper & Kin in Amsterdam (45), Boompjes in Overloon (90), Wannee in Leeuwarden (93) en Treeswijkhoeve in Waalre (95). De Librije in Zwolle staat op de 9de plaats en is daarmee nog steeds het hoogst gequoteerde Nederlandse restaurant. In totaal zijn 75 Nederlandse restaurants opgenomen in de We’re Smart® Green Guide.

 

Meer dan 800 restaurants

In de We’re Smart® Green Guide 2019 zijn dit jaar meer dan 800 restaurants uit 38 landen opgenomen. Dat zijn 311 restaurants meer dan vorig jaar en 9 nieuwe landen extra. De Benelux kreeg er in totaal 98 nieuwe restaurants bij.

 

Xavier Pellicer: voor de tweede maal Beste Groenterestaurant ter wereld

Le Restaurant de Xavier Pellicer à Het restaurant Xavier Pellicer in Barcelona werd voor de tweede maal op rij verkozen tot ‘Best vegetables restaurant number one of the world 2019’.

Hoe dat komt heeft te maken met El Menjador, het nieuwe concept dat Xavier Pellicer in zijn restaurant heeft uitgewerkt. El Menjador is een intieme en exclusieve ruimte, met een aparte ingang en plaats voor 16 klanten, waar hij zijn meest persoonlijke gerechten voorstelt. De klant kan kiezen uit drie verschillende degustatiemenu’s: een veganistisch, een vegetarisch en een omnivoor. Elk menu bestaat uit 9 gangen waarbij hij telkens een creatief  Lees meer

The Best Vegetables Restaurant of the World ©


«   »