overloon nieuws

Home » Nieuws » Werkstraffen voor mishandeling met keu in asielzoekerscentrum Overloon

Werkstraffen voor mishandeling met keu in asielzoekerscentrum Overloon

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 20:03

EINDHOVEN/ OVERLOON - Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Overloon sloegen op 5 maart 2019 twee Nigeriaanse asielzoekers met een poolkeu en hun vuisten, omdat ze de muziek van de slachtoffer niet konden waarderen.

20-05-19,De politierechter veroordeelde beide mannen in Eindhoven voor een ‘mishandeling in vereniging’.De slachtoffers speelden die avond tafeltennis in de recreatieruimte van het azc. Zij hadden daarbij muziek opgezet. De twee verdachten liepen de ruimte binnen en maakten luidkeels bezwaar. De mannen, asielzoekers uit het Midden-Oosten van 28 en 25 jaar oud, eisten andere muziek. ,,Ze gaven ons niet eens de kans om erover te praten”, zei een van de slachtoffers. ,,Ze vielen ons meteen aan met keu’s.”

Daar klopte niets van, stelde de oudste verdachte. Deze man, die inmiddels een officiële vluchtelingenstatus en een woning in Oss had gekregen, stelde dat hijzelf juist het slachtoffer was. ,,Zij vielen ons aan en ik verdedigde mezelf. Ik heb daarbij wel geslagen, maar zeker niet met een keu. Ik had die stok juist van hen afgepakt.”

Getuigen

Het Openbaar Ministerie wees op getuigen van het incident. Twee medewerkers van het azc zagen hoe de jongste verdachte met een keu uithaalde. De 28-jarige man beukte volgens hen in op één slachtoffer dat op de grond was gevallen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/werkstraffen-voor-mishandeling-met-keu-in-asielzoekerscentrum-overloon~ab893c49/

lees ook

Veel meer incidenten in azc's, vooral in Budel, Oisterwijk en Overloon

20 mei 2019

In de zes asielzoekerscentra in Brabant hebben zich vorig jaar veel meer incidenten met bewoners voorgedaan dan in 2017. Het gaat om een stijging van eenderde, naar bijna tweeduizend. 

Lees meer »


«   »