overloon nieuws

Home » Nieuws » 'Veiligelanders zorgen voor overlast en kunnen niet zomaar worden uitgezet'

'Veiligelanders zorgen voor overlast en kunnen niet zomaar worden uitgezet'

Gepubliceerd op 24 mei 2019 om 18:40

Overlastgevende asielzoekers die hier géén kans maken op een verblijfsstatus, oftewel 'veiligelanders', zorgen voor overlast. Onder andere in de gemeente Boxmeer. Judith Logtens van de VVD Boxmeer, en asieladvocaat Wil Eikelboom praten over de veiligelanders en waarom ze niet zomaar terug worden gestuurd in De Nieuws BV.

Veiligelanders zorgen voor overlast en kunnen niet zomaar worden uitgezet'

Logtens: "In het begin merkten we er niets van. Er was veel draagvlak voor het AZC, ze werden opgenomen in de gemeenschap: op scholen, in het verenigingsleven. Sinds de komst van veiligelanders merken we dat er steeds meer dingen gebeuren waar we niet blij mee zijn. Zoals inbraken, insluipingen, winkeldiefstal. Het ergste in mijn ogen is dat de omwonenden zich niet veilig voelen. Ze durven kinderen 's avonds niet alleen thuis te laten".

Niet betalen voor de rit

Niet alleen in Boxmeer merken ze dat er overlast is van veiligelanders. Ook in Ter Apel zijn er incidenten geweest in de reguliere bus. Buschauffeur en passagiers werden bedreigd en mensen wilden niet betalen voor de rit. Daarom is daar sinds vorige week een speciale bus voor asielzoekers.

Volgens de wet moeten asielzoekers uit veilige landen zoals Algerije of Marokko zo snel mogelijk terug worden gestuurd naar het land van herkomst. In de praktijk lukt dit dus vaak niet, ondanks dat ze voorrang krijgen bij de asielprocedure.lees meer op bron:https://www.nporadio1.nl/binnenland/16658-veiligelanders-zorgen-voor-overlast-en-kunnen-niet-zomaar-worden-uitgezet

lees ook 

Bezorgde inwoners Overloon

9 mei 2019

Twee weken geleden hadden we een goed gesprek met inwoners van Overloon over de overlast van jonge criminele asielzoekers uit zogenaamde veilige landen. Een groot probleem waarover omwonenden en andere inwoners zich zorgen maken en die zorg delen we als gemeente.

Lees meer »


«   »