overloon nieuws

Home » Nieuws » Kinderen gewaarschuwd voor processierups in speeltuin

Kinderen gewaarschuwd voor processierups in speeltuin

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 16:29

OVERLOON:Eikenprocessierupsen zitten momenteel overal in de regio, zo ook in de speeltuin in Overloon. Contact met de haartjes van de processierups kan klachten veroorzaken als jeuk, bultjes en branderige ogen.

In Overloon zijn briefjes opgehangen met de mededeling ‘Ik woon in deze boom’. ,,Met daarbij de waarschuwing om niet in de buurt van die bomen te spelen’’, zegt Renuka van Gaal van de stichting die de speeltuin beheert. ,,We hebben tot 5 meter hoog de nesten weggebrand. Ze nog hoger verwijderen kost veel geld. Dat steken we liever in een rolstoelcarrousel in de speeltuin.’lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/kinderen-gewaarschuwd-voor-woning-processierups-in-speeltuin-overloon~acaeea07/

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/ voor de foto’s van de Speeltuin in Overloon klik hier op

Ook dit jaar weer veel processierupsen

Dit jaar komen er naar verwachting nog meer eikenprocessierupsen dan in recordjaar 2018. Om een idee te geven van de hoeveelheden: in 2017 moesten er in onze gemeente 232 bomen worden behandeld en in 2018 maar liefst 3557. 

Gemeente Boxmeer heeft de processierupsen ook dit jaar weer zo goed mogelijk preventief bestreden, maar alle overlast voorkomen, is helaas niet haalbaar.

Waar bestrijdt de gemeente Boxmeer de processierups?
• Binnen de bebouwde kom;
• Doorgaande wegen en hoofdverbindingswegen (ook druk bezochte recreatieve routes);
• Door veel kinderen gebruikte schoolroutes;
• Bij sport- en speelplekken (geen formele sportvelden);
• Gebieden waar onderhoud aan bomen is gepland;

Meldingen over processierupsen op deze plaatsen in de openbare ruimte, kun je doen via mijngemeente app, www.boxmeer.nl en 0485 585911. Na een melding wordt op basis van de locatie en de mate van de overlast de aanpak en volgorde van de behandeling bepaald.

Valt je melding buiten de aangegeven locaties, of is de desbetreffende boom géén eigendom van gemeente Boxmeer, dan wordt deze niet in behandeling genomen.

Wat kun je zelf doen?
• Als je processierupsen op eigen terrein ontdekt, adviseren wij een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. 
• Preventief kun je een kleine bijdrage leveren met een bloemrijke tuin. Natuurlijk vijanden van de processierups, zoals larven van de gaasvlieg, sluipwespen en lieveheersbeestjes, houden van een bloemrijke omgeving.
• Meet tips op www.oakie.info.nl

bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer/

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

«   »