overloon nieuws

Home » Nieuws » concept Programma feestelijkheden t.g.v.75 jaar vrijheid

concept Programma feestelijkheden t.g.v.75 jaar vrijheid

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 10:33

Op 14 oktober is het 75 jaar geleden dat Overloon bevrijd werd. Reden om dit groots te vieren.Omdat 14 oktober op een maandag valt is besloten  op zondag 13 oktober de bevrijding te herdenken.
Wij starten met een concert van Logeko en Palet versterkt door de fanfare in de kerk gevolgd door een herdenking op het Engels kerkhof om alle Engelse soldaten die het leven lieten om Overloon te bevrijden eer te bewijzen met een kranslegging.
Er wordt een monument onthuld, waarin de molenstenen van de oude molen, die ooit aan de Oploseweg stond, zijn opgenomen.
 
Na afloop zal in de feestelijk aangeklede tent op een eveneens feestelijk aangekleed plein  gelegenheid zijn om wat te gebruiken.
 
De toerclub zal op grootse wijze ingehaald worden. Zij zijn eerder in de week naar Caen vertrokken om het bevrijdingsvuur op te halen.
 
's Middags zal er een defilé plaatsvinden met mensen gekleed in kleding uit de oorlogstijd met vervoermiddelen eveneens uit die tijd. Soldaten in jeeps en tanks zullen ook deelnemen.
 
Voor de kinderen zullen er in de tent oudhollandse spelen zijn en er zullen oude technieken worden gedemonstreerd.
 
Misschien komen er nog aanvullingen op dit mooie programma. U zult begrijpen dat zo'n prachtig programma ook kosten met zich meebrengt. Wij proberen zoveel mogelijk subsidies binnen te halen, maar dat zal lang niet genoeg zijn. Het kan daarom niet anders dan dat wij bij u zullen aankloppen. Binnenkort hoort u daar meer over.

Hebt u nog vragen of Wilt u graag een (financiele) bijdrage doen aan de organisatie van de Werkgroep “75 jaar vrijheid Overloon”dan kunt u contact opnemen met

Email karelanneke@ziggo.nl
Of tel. 0627186646

                             lees ook Stel eens een vraag aan een boom: Overloon 75 jaar bevrijd

Stel dat bomen konden praten, wat zou de Lindeboom dan zeggen? Nogal een zweverige uitspraak, niet? Maar serieus: die boom moet zoveel te vertellen en te roddelen hebben, heeft zoveel zien veranderen. Ooit trokken er op rustige wijze karren voorbij met een paard ervoor gespannen, die het stof van de onverharde weg zachtjes deden opstuiven. Nu rijden er iedere dag (soms met grote snelheid) auto’s voorbij. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/335946_stel-eens-een-vraag-aan-een-boom-overloon-75-jaar-bevrijd


«   »